© Anna Stokland

3 tricks du skal kopiere fra de franske kvinder

Vi misunder de franske kvinder deres naturlige skønhed og gennemførte stil

De er chikke, sofistikerede – og har det dér unikke ’Je ne sais quoi’ over sig. Det franske look er ikke bare overflade. Det er en livsstil, som du kan lade dig inspirere af for et mere stilfuldt og minimalistisk liv i balance (uden at det bliver new age-agtigt, for den franske livsstil giver i den grad plads til nydelse, mode og skønhed).

1. Less is more

Den franske kvinde klæder sig først og fremmest på for sig selv. Hun har en afslappet coolness og underspillet seksualitet. Tænk bare på stilikonerne som Charlotte Gainsbourg og Caroline de Maigret, der mestrer pariserstilen til perfektion.

Lad dig inspirere ved at vælge klassiske items til din garderobe – og hold den minimalistisk. Find yndlingsjeans , der fremhæver netop det bedste ved din krop, og kombinér med en klassisk hvid eller blå skjorte i bomuld eller silke (nystrøget, naturligvis). Gå også efter strik eller t-shirts med sort-hvide striber, og fuldend looket med en flot, casual blazerjakke. Vil du køre det franske look helt ud, så hop med på en af de helt store trends i gademoden lige nu – en baret i feminine farver (den flade hat, som er intet mindre end et fransk ikon).

“Skønhed starter det øjeblik, du beslutter dig for at være dig selv.”

- Coco Chanel

2. Fokus på hudplejen

De franske kvinder går meget op i hudpleje, for med en god hud behøver du ikke særlig meget makeup. Hold rutinen enkel og tænk på dit ansigt som et smukt lærred, der bare har brug for en lille smule hjælp, så din naturlige skønhed kan skinne igennem.

Gør som de franske kvinder og shop dine skønhedsprodukter på apoteket, hvor en af favoritterne er mærket Eau Thermale Avène. De enkle, lækre og effektive produkter er baseret på termalkildevand fra den sydfranske kilde i Avène. Termalkildevandet indeholder hudplejende mineraler som silica, magnesium og kalcium samt en unik mikroflora.

Se Costumes Skønhedsredaktør Marie Alkestrups guide til de franske kvinders skønhedstricks:

© Eau Thermale Avène

Musthave på det fransk inspirerede badeværelse er en fugtgivende serum og en beskyttende creme. Ikke for mange avancerede produkter og uendeligt mange trin, du skal igennem i din hudplejerutine.

Påfør et par dråber serum nænsomt på din hud og afslut med at massere meget, meget blidt med spidsen af fingrene. Vælg en serum, der booster fugtdepoterne i huden, så den får naturlig smuk glød, samtidig med at de fine linjer syner mindre.

Afslut med en lækker ansigtscreme, der styrker hudbarrieren og beskytter mod udtørring og påvirkninger udefra.

Hvis du ikke er klar til at gå dagen i møde helt 'nøgen', så brug en fugtgivende dagcreme med lidt farve, der giver naturlig, ensartet hud.

“J’accepte la grande aventure d’être moi.”

(Jeg accepterer det store eventyr, det er at være mig)

- Simone de Beauvoir

© Eau Thermale Avène

3. Nyd livet

De franske kvinder siger ’du må godt’ i stedet for ’du må ikke’. Tricket til at få plads til alt det gode i livet, som mange af os ellers tænker er forbudt, er nydelse.

Giv dig selv lov til at spise og drikke det, du har lyst til – men nyd det. Vær i øjeblikket, så du får det fulde ud af det lækre stykke chokolade eller croissanten.

Prøv det af – øv dig fx i at sige lidt mere oui og mindre non. Så kan hverdagen her i Danmark blive lidt mere lækker på den franske måde.

Få flere gode råd om hudpleje på Eau-Thermale-Avene.dk