4 gode vaner, der gør underværker for din hud

Kroppen har ligesom ansigtet brug for pleje, men lange hudplejerutiner er ikke altid nøglen til en hud i balance. Huden skal renses og fugtes, så simpelt kan det siges – og så handler det om at vælge essentielle produkter med et højt indhold af aktive ingredienser.

Vi ved alle, at det er vigtigt med en god rutine for ansigtspleje, men kroppen får sjældent den samme opmærksomhed – selvom den er mindst lige så vigtig. Heldigvis behøver det ikke at være omfattende at pleje huden på kroppen. En god hudplejerutine til kroppen kan gøres i to steps. Først skal huden renses for bakterier og snavs. Dernæst skal du bruge et fugtgivende produkt, som tilfører fugt og pleje.

Det handler altså om at have styr på basen og bruge de rette produkter. Her får du fire gode råd fra Stefan T. Nielsen, laborant og udvikler af hudplejeprodukter, der kan gøre underværker for din krop.

1. Vælg de rigtige ingredienser

Når du tænker hudpleje, falder tankerne ofte på ansigtspleje, og ligesom med ansigtspleje er det en god idé at vælge produkter til din kropspleje, der gør noget godt for din hud. Det er derfor vigtigt at gå efter produkter med et højt indhold af aktive ingredienser som eksempelvis niacinamid, hyaluronsyre, vitaminer, naturlige olier og aloe vera. De aktive ingredienser er nemlig grundstenene i god hudpleje og sikrer en reel og synlig effekt.

”Det er en fejl at tro, at man ikke skal pleje kroppen på samme måde, som man plejer ansigtet.”

Lange hudplejerutiner er altså ikke altid nøglen til en hud i balance. I stedet skal du vælge produkter af en høj kvalitet – præcis som mange af os gør med ansigtspleje.

Det danske hudplejebrand Relevant udvikler hudpleje til kroppen med fokus på effekt, naturlighed og bæredygtighed.

© Relevant

Relevants Multi-Treating Body Exfoliator er rig på økologisk aloe vera, glycerin og blåbærekstrakt, samt sicilianske lavasten, der effektivt men skånsomt fjerner snavs og døde hudceller – uden at fjerne hudens naturlige olier.

© Relevant

4. Undgå (alt for) varme bade

De fleste af os kan godt lide et dejligt langt og varmt bad. Desværre er de lange bade med til at udtørre huden og fjerne dens naturlige olier og fedtstoffer. Derfor er det en god idé at skrue ned for varmen og op for hastigheden, så du ikke står under det brandvarme vand i for lang tid.

”Efter bad er det vigtigt at tilføre huden fugt og pleje. Det gælder også, hvis du er aktiv og bader flere gange dagligt.”

Husk altid at fugte huden med en god og nærende bodylotion, efter at du har været i bad. På den måde giver du huden næring og beskyttelse, så den er klar til resten af dagen.

Relevants populære Deep Moisturizing Body Lotion er nomineret til Best Body Care Product ved Danish Beauty Award 2022.

© Relevant