Urenheder og bumser – ren hud med isklumper og aloe vera
© Anna Stokland / Lanvin SS17

4 overraskende metoder, der reducerer urenheder

Når huden driller, findes der heldigvis nogle effektive hjælpemidler, som bekæmper akne – og et af dem er endda helt gratis

En ting er sikkert. En urenhed kommer aldrig belejligt, og slet ikke den slags, der er særligt iøjenfaldende og betændt. I sådanne tilfælde er det værste, du kan gøre at begynde at pille, da det kun leder til mere rødme, betændelse og kan medføre ar.

Derfor giver vi dig fire uventede midler, du kan bruge i kampen imod urenhederne, som vil dulme hævelse og betændelse – uden at give ar og irritation.

Psst ... Vil du også gerne have svar på, om håret faktisk vokser hurtigere af at blive klippet?

Is

Så snart du kan mærke, at der er en urenhed på vej, råder vi dig til at ile imod fryseren og fiske en isterning op. Kulden vil nemlig dæmpe hævelsen og virker antibakteriel, hvilket også vil mindske betændelsen.

Sådan gør du:

Pak en isklump ind i et tyndt klæde, og hold den på urenheden i mindst to minutter. Efter de to minutter vil du allerede kunne se en synlig forskel.

Vitaminer

C-vitamin er være vejen frem, når det gælder en genstridig urenhed, fordi det er rigt på antioxidanter, som styrker kapillærerne i huden, og får dem til at trække sig sammen, hvilket reducerer urenhedens hævelse.

Sådan gør du:

Knus en C-vitaminpille, bland den op med to dråber vand, og påfør derefter blandingen på din urenhed. Lad det sidde så længe som muligt, og gentag gerne processen flere gange i løbet af dagen.

Æblecidereddike

Æblecidereddike kan virke bakteriedræbende og neutralisere den berørte huds ph-niveau, hvilket giver bakterierne dårligere forhold at overleve i.

Sådan gør du:

Hæld et par dråber på en vatrondel, som du dupper på urenheden, gerne flere gange i løbet af dagen.

Aloe vera

Den forskønnende stueplante kan både pleje og dulme betændt hud, takket være et indhold af blandt andet salicylsyre.

Sådan gør du:

Bræk en enkelt gren af din aloe vera-plante, og påfør den grønne gelé på din urenhed. Gør det gerne inden sengetid, så plantens gode egenskaber kan få lov at virke hele natten lang.