Uren hud? Se, hvorfor din teledon, dine makeuppensler og dine høretelefoner kan være med til at give dig urenher
© Wenn.com

4 overraskende ting, der faktisk giver uren hud

Har du egentlig styr på de ting i din hverdag, som kan være med til at give irriteret og uren hud? Hvis ikke, så får du tjek på det her

Du har sikkert hørt, at både hormonelle ubalancer, genetiske forhold eller en stresset hverdag kan være med til at give urenheder. Det er vanskeligt at stille noget op imod disse faktorer, men der er nogle få andre ting, som også er med til at drille din hud, og som du heldigvis godt kan forbedre.

Når først du bliver opmærksom på disse, vil du kunne minimere de udefrakommende kilder til uren hud – og forhåbentligt få en pænere og renere hud.

Psst ... Få de bedste tip til din hud, uanset om dine problemer er manglende glød, urenheder eller hævede øjne

Din telefon

Din telefon er kilden til uendelig underholdning og til en uendelig mængde bakterier. Bare tænk på, hvor mange gange, du har pillet på din telefon med den samme hånd, som lige har holdt fat i et beskidt dørhåndtag. Lige derefter har du frivilligt lagt kinden imod den varme og beskidte telefon, og denne kombination er desværre en, som kan give urenheder i ansigtet og særligt på kinderne.

Husk derfor at rense din telefon så ofte som muligt med desinficerende vådservietter eller antibakterielgelé, som du tørrer af med en serviet. Du kan også overveje at sætte din telefon på højtaler eller bruge høretelefoner, når du skal ringe, fordi det vil eliminere kontakten mellem din ansigtshud og den beskidte telefon.

Høretelefonerne

Selvom brug af høretelefoner klart giver mindre hudkontakt end en telefon mod kinden gør, er ledningen desværre også kilden til urenheder langs din kæbe og hals.

Rens derfor ledningen med et antibakterielt produkt og en serviet, som du kører ned langs ledningerne – har du aldrig renset dem før, vil du nok blive overrasket over, hvor meget skidt der faktisk kan sidde på så tynd en ledning.

Dit hovedpudebetræk

Der kan sidde rigtigt mange bakterier på hovedpudebetrækket, og ligger du og gnider ansigtet mod det beskidte betræk hver eneste nat, vil det helt klart skabe problemer for din hud.

Husk derfor at skifte betrækket mindst en gang om ugen og gerne endnu oftere – især hvis du er kommet til at gå i seng uden at rense dagens makeup og skidt af ansigtshuden.

Makeup og makeuppensler

Beskidte makeuppensler og for gammel makeup er absolut ikke forskønnende. Tværtimod kan de skabe rigtigt mange problemer for din hud og dit helbred, og du skal derfor rense dine pensler så ofte som muligt og minimum en gang om ugen.

Husk også at holde øje med din makeups farve og lugt. Lugter produktet pludseligt underligt og dårligt, betyder det, at bakterierne er i gang med at stortrives, og så skal det ud.