Irriteret hud fra ansigtscreme
© Anna Stokland

5 tegn på, at din hud hader din creme

Hvornår har du sidst lyttet til din hud? Kroppens største organ fortæller dig faktisk, hvordan den har det. Her er fem faresignaler, du ikke må overse.

En veltilpas hud er en smuk hud. Omvendt vil en hud i ubalance reagere med enten overdreven tørhed eller udbrud.

Hvis din hud driller, er det derfor et tegn på, at noget er galt, og det kan i flere tilfælde være din nye ansigtscreme. Det er heldigvis let at opdage, når først du ved, hvilke faresignaler du skal være opmærksom på.

Du bryder dig ikke om lugten

Reagerer du instinktivt med en utilpashed på duften af din nye creme, er der stor sandsyndlighed for, at din hud også vil reagere. Hvis cremen er for parfumeret eller lugter af skrap kemi, kan det være første indikation af, at din hud heller ikke vil bryde sig om produktet.

Du slår ud

Ofte vil urenheder komme som følge af en hormonel ubalance eller en stresset periode, men en gang imellem kan det også være en ny ansigtscreme, som skaber ravage og inflammation.

Hvis du ikke plejer at slå ud, er der derfor god grund til at holde øje med, om urenhederne startede, da du begyndte at bruge en ny creme. Hold en pause, og læg mærke til, om din hud bliver bedre. Er det tilfældet, skal du nok overveje en anden creme.

Brændende eller stikkende fornemmelse

Instinktivt vil du sandsynligvis forbinde en brændende eller stikkende følelse i huden med noget dårligt. Alligevel er der mange, som ikke stoler på egen intuition, hvis de netop har investeret i en dyr creme – kunne fornemmelsen på huden mon være et tegn på, at produktet virker?

Svaret er i de fleste tilfælde nej. Hvis en creme føles ubehagelig på huden, skal du skynde dig at vaske den af.

Den brændende følelse skyldes oftest en ubalance mellem din huds pH-balance og pH-værdien på din creme. Derfor bør du teste et nyt produkt på et lille område af huden, inden du smører det i hele ansigtet.

Stram og tør hud

Hvis huden føles tør umiddelbart efter, at du har smurt den, er det et tegn på, at cremens formel er for vandig. Det vil sige, at cremen fordamper for hurtigt og efterladen huden tør. I så fald bør du i stedet vælge en creme med flere fede eller fugtende ingredienser såsom glycerin og hyaluronsyre, der giver huden længerevarende fugt.

Din hud skifter farve

Bliver din hud rød eller plettet, efter du har påført din creme, betyder det muligvis, at den ikke er veltilpas.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hudfarve skifter, kan du sammenligne farven i ansigtet med halsen. Er ansigtshuden meget rødere? Så bør du vælge en mildere creme.