6 fejl, der giver rød og irriteret hud
© Anna Stokland / Issey Mieyake SS17

6 fejl, der kan forårsage rød og irriteret hud

Har du rød og irriteret hud? Så skal du undgå disse seks ting, som vil gøre din huds tilstand endnu værre

Hvis du har sensitiv hud, kender du formentlig til problemer med markant rødmen, som det kræver mange lag foundation at dække.

Rødmen kan opstå af flere forskellige grunde, og herunder opremser vi seks af de hyppigste fejltagelser, som gør rød og blussende hud værre.

Du behandler ikke den egentlige grund til din rødme

Selvom der findes mange cremer, der lover at kunne dulme din røde hud, er det vigtigt at vide præcis, hvad dinrødme skyldes.

Rødme forårsaget af tørhed skal behandles med cremer med et højere indhold af eksempelvis hyaluronsyre, men skyldes rødmen hudsygdommen rosacea, kræver det lægeordinerede præparater eller laserbehandling.

Har du mistanke om rosacea, så kontakt egen læge, der kan henvise dig til en hudlæge.

Du bruger et forkert renseprodukt

Det er altid vigtigt at rense din hud, især om aftenen, men bruger du et for skrapt rensemiddel, kan din hud blive endnu mere irriteret og inflammeret. Føles huden stram og irriteret efter du har renset den, skal du overveje at udskifte dit renseprodukt.

Et godt tip er, at jo mere produktet skummer, jo mere udtørrende er det. Gå efter sulfatfrie renseprodukter, da de er mindre udtørrende.

Du bruger for mange eksfolierende produkter

Ansigtsscrubs og eksfolierende frugtsyre-produkter kan irritere en i forvejen sart hud og gøre de øvre blodkar endnu mere udvidede og synlige, hvilket vil medføre mere rødmen.

Facial cleanser 1, Purely Professional 165 kr. // Rich skin recovery cream, Avène hos Webapoteket.dk 153 kr. // Sun face cream spf 30, Rudolph Care 245 kr.

I stedet for at beskytte huden, ødelægger du dens barriere

Husk at have fokus på at opbygge din huds barriere, og gå derfor efter plejeprodukter med ceramid, eller kosmetik som BB-creamssom kan hele huden og mindske inflammation og rødmen.

Naturprodukter er ikke nødvendigvis bedre end lægeordinerede produkter

Mange tyer hellere til naturprodukter end produkter med kemiske sammensætninger, men det er ikke altid en god idé.

Selvom et produkt er baseret på naturlige ingredienser, kan dets ph-værdi stadig være forkert i forhold til din huds, hvilket vil medføre endnu flere problemer.

Skyldes din rødme i virkeligheden rosacea, er det en god idé at følge lægens råd og bruge de ordinerede produkter, som er blevet afstemt den sensitive huds behov.

Solen vil ikke gøre det bedre

Nogle vil forsøge at skjule den røde hud ved at sole sig og få en brun kulør i stedet, men solbadning gør kun rødmen værre – i særdeleshed, hvis den skyldes rosacea, som forværes af sol.

Døjer du med rødmen, så husk at holde hovedet i skyggen og bruge solfaktor 30 hver dag.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!