© Victor Jones

6 franske beautyfavoritter fra apoteket

Gør som de franske kvinder, der elsker at shoppe skønhed på apoteket, og forkæl dig selv med lækre og effektive skønhedsprodukter, der får det bedste frem i din hud

Hvis du ikke har shoppet skønhedspleje på apoteket før, så kan det kun gå for langsomt med at komme afsted.

På apoteket finder du mange lækre og effektive hudplejemærker, der er specielt udvalgt for at sikre, at de er effektive og samtidig skånsomme mod huden. Du kan også få kyndig vejledning om, hvordan du passer på din hud og hvilke typer af produkter og hudplejerutiner, der passer til netop dig.

Vi har fundet seks favoritter fra apoteket.

1. Mild rens uden vand

’Micellar water’ er blevet super populært og er et musthave i hudplejerutinen hos mange kvinder – og med god grund. Med et snuptag kan du nu fjerne makeup fra ansigt, øjne og læber på en effektiv måde uden at udtørre huden. Fordel rensevandet på en vatrondel og dup forsigtigt makeuppen af. Rensevandet er ideel til hud med tendens til irritation på grund af stress, forurening eller tør luft.

© Eau Thermale Avène

2. Pssst …

Den lækre ansigtsspray er perfekt at have med i tasken, hvis du har brug for et fugtboost i løbet af dagen. Termalkildevandet fra Avène i Frankrig er kendt for sine beroligende, irritationsdæmpende og anti-inflammatoriske egenskaber. Vandet udtørrer ikke huden, fordi det er pH-neutralt og har et lavt saltindhold.

Brug den efter behov eller som en del af din daglige skønhedsrutine, inden du påfører serum eller creme. Prøv også at opbevare sprayen i køleskabet, så du får en ekstra skøn, kølende effekt.

© Eau Thermale Avène

3. Naturlig glød

En af hemmelighederne bag en strålende, ensartet og ungdommelig hud er aktive ingredienser, der blidt peeler hudens overflade og fremmer cellefornyelsen. Især her i efteråret, kan huden have brug for en ekstra hjælpende hånd, så den fremstår mere glat og strålende. Avène har med ansigtscremen Avène Ysthéal INTENSE gjort det muligt at få samme effekt derhjemme på otte uger, som hvis du fik tre behandlinger med kemisk peeling hos en professionel dermatolog*.

Cremen bruges som en kur 2-3 gange om året, når din hud trænger til ekstra forkælelse og anvendes om aftenen på ansigt, hals og udskæring efter afrensning.

© Eau Thermale Avène

4. Hold på fugten

Avène Dermatologiske Laboratorier har forsket i øjets konstante fugttilførsel. Resultatet er en let ansigtscreme, der giver langvarig fugt, fordi den beskytter mod fordampning af hudens naturlige fugt. Dehydreret og sensitiv hud får genoprettet fugtbalancen, og cremens lette konsistens gør den til den perfekte base under makeup. Giv din hud et ekstra fugtboost ved at bruge cremen sammen med et pift af Avène Termalkildevand.

© Eau Thermale Avène

5. Ekstra pleje

Nogle gange har man bare brug for lidt ekstra selvforkælelse. Det får du med denne nærende og fugtgivende ansigtsmaske, der genopretter hudens fugtbalance og bidrager til genopbygning af hudbarrieren. Påfør ansigtsmasken på nyrenset hud, og giv dig selv en tiltrængt pause i 10 minutter, mens masken trænger ind. Det høje indhold af Avène Termalkildevand virker beroligende og irritationsdæmpende, og huden bliver blød og smidig. Hvis du har brug for ekstra pleje, så påfør masken inden sengetid og vågn op med babyblød hud.

© Eau Thermale Avène

6. Husk kroppen

Du gør helt sikkert meget ud af din ansigtspleje, men glem ikke kroppen. En god hudplejerutine er ikke komplet uden en lækker bodylotion. Især nu, hvor vejret bliver koldere, og huden har en tendens til at blive mere tør – især på benene. Tør og sensitiv hud bliver igen blød og smidig med denne lette bodylotion, som giver dig lige så meget næring som en traditionel creme, men er så let i konsistensen, at du kan tage tøj på med det samme. Duften er skøn og diskret, så du kan bruge den sammen med din yndlingsparfume.

© Eau Thermale Avène

*Sammenlignet med peeling hos en dermatolog med tre behandlinger med henholdsvis 20%, 50% og 70% glykolsyre med 3 ugers mellemrum.

Priserne er vejledende.