© Anna Stokland

7 skønhedsfejl du begår uden at vide det – og nemt kan undgå

Hvor mange af dem laver du? Du kan nemt gøre en stor forskel for din udstråling, hvis du undgår disse klassiske fejl

Bare rolig – det behøver ikke at være hverken besværligt eller tidskrævende at få en god hudplejerutine, der giver en smukkere udstråling og får det bedste frem i din hud. Du kan nemlig nemt rette op på de klassiske fejl.

1. Din hudplejerutine er for besværlig

Har du også et helt arsenal af produkter stående på badeværelseshylden – som du ender med slet ikke at få brugt? Du får meget mere ud af din skønhedspleje, hvis du finder en lækker hudplejerutine, der passer til din hud, og som er enkel og effektiv, så du rent faktisk får det gjort.

Lad dig inspirere af de franske kvinder, som virkelig mestrer den enkle hudpleje. Gør dem tricket efter, og shop dine skønhedsprodukter på apoteket, hvor du finder en af favoritterne – Eau Thermale Avène hvis produkter er baseret på termalkildevand fra Avène-kilden i Frankrig. Vandet er kendt for sine beroligende og blødgørende egenskaber og har en helt unik sammensætning af mikroflora og hudplejende mineraler som silica, magnesium og kalcium.

© Eau Thermale Avène

2. Du overser et vigtigt sted

Næste gang du plejer din hud, så fortsæt ned ad hals og bryst, og brug også dine hudplejeprodukter dér. De fleste af os glemmer nemlig helt halsen og området ved brystet, som kaldes decolleté. Huden dér har brug for samme pleje som ansigtet for at holde sig smukt og velplejet.

Du vil takke dig selv for den lille, ekstra indsats nu, så du på længere sigt kan undgå rynker og pigmentforandringer i hele området omkring dit ansigt.

3. Du sover med makeup

Du har helt sikkert hørt det før – det er vigtigt at rense huden om aftenen inden du går i seng. Ud over makeup gemmer der sig nemlig også snavs og bakterier, som samler sig på huden i løbet af dagen.

Gør det nemt for dig selv at få fjernet makeup om aftenen ved at have en enkel hudplejerutine, så du rent faktisk kan overskue at få det gjort – hver aften. Et godt tip er også at gøre det, inden du bliver alt for træt. Forkæl dig selv med lidt alenetid på badeværelset når du kommer hjem, inden du smider dig på sofaen.

© Eau Thermale Avène

4. Du renser din hud for meget

De fleste af os har en tendens til at bruge for skrappe renseprodukter for at få bugt med urenheder. Det er den forkerte taktik, da du risikerer at produkterne i stedet udtørrer din hud, der reagerer ved at blive endnu mere uren.

Brug i stedet en mild rens, som effektivt fjerner makeup og snavs uden at udtørre. Lige nu er det meget populært at rense med en såkaldt Micellar Lotion, som du fordeler på en vatrondel og forsigtigt fjerner makeup og snavs med helt uden brug af postevand. Rensevandet er ideelt til hud med tendens til irritation på grund af stress, forurening eller tør luft – og så er det heller ikke så tidskrævende, som når du bruger et klassisk renseprodukt, der skal fjernes med vand.

© Eau Thermale Avène

5. Du dropper solcremen om vinteren

Sommeren er slut, men det er bestemt ikke slut med solcreme. Det er en rigtig god ide at beskytte huden mod solens stråler hver dag – også om vinteren. Især ansigt og bryst er udsatte hele året rundt, når du fx går eller cykler. Så gør det til en god vane at smøre solcreme på hver morgen eller vælg en dagcreme med solfilter, hvis det passer bedre til dig.

© Eau Thermale Avène

6. Du vasker ikke dine makeuppensler

Der samler sig bakterier i de pensler, du bruger til fx at påføre foundation, pudder, blush eller øjenskygge. Gør det til en god vane at vaske dem i en mild shampoo cirka en gang om ugen. Så undgår du, at bakterier fra børsterne bliver overført til din hud.

7. Du springer serum over

Hvis der er én ekstra ting, du skal tilføje til din hudplejerutine, så lad det være serum. Serum er mere koncentreret end din dagcreme og kan derfor gøre en stor forskel for din hud, fordi du sætter ind med målrettet pleje. Du bruger serum efter rens og lige før din dagcreme. Med serum kan du give huden et tiltrængt boost af fx fugt eller glød – alt efter, hvad du har mest behov for.

© Eau Thermale Avène

Du finder alle produkterne fra Eau Thermale Avène på apoteket.

Få flere gode råd om hudpleje på eau-thermale-avene.dk