madvarer der forynger din hud
© Anna Stokland / Unsplash.com

8 madvarer, der forynger din hud

Matcher din hud ikke længere dit unge sind? Spis dig til ungdommelig glød med disse fødevarer

Masker, peelings, dermaroller, behandlinger... Skønhedshylderne bugner af produkter, som alle lover at forynge din hud, mindske rynker og give ungdommelig glød. Men vidste du, at det også er muligt at spise sig til en spændstig hud?

Herunder får du otte madvarer, som du med fordel kan spise, hvis du ønsker at forebygge hudens ældningsproces.

8 foryngende madvarer

Noni-juice stammer fra Polynesien, hvor mennesker har drukket frugtens saft i mere end 2.000 år. Noni-juice indeholder over 150 mineraler og er sprængfyldt med antioxidanter, såsom selen og C-vitamin, der hjælper til at producere kollagen, som gør huden mere spændstig og mindsker rynker. Desuden sværger supermodellen Miranda Kerr til noni-juice, som hun drikker hver eneste dag – og hvem vil ikke gerne have hendes smukke glød?

Reishi-svampe i pulverform er en superfood, som du kan bruge i smoothies, yoghurt eller som te. Reishi er fyldt med vitaminer, mineraler og aminosyrer, heriblandt calcium, zink og B-vitamin, som er med til at passe på din hud. De pulveriserede svampe udskiller giftstoffer og urenheder fra din krop, og er derfor også effektive i behandlingen af akne, psoriasis og herpes.

Ananas er en mere alment kendt superfood, som vi ofte spiser i Danmark. Udover den fantastiske smag, så skyldes den eksotiske frugts popularitet også dens høje indhold af vitaminer og mineraler, som gør utallige gode ting for dig. For et eksempel er ananas rig på C-vitamin, som hjælper til at producere kollagen, hvilket øger elasticiteten i din hud.

Aloe vera er bedst kendt for sin lindrende effekt på forbrændinger og sår, men aloe vera-saften har også vist sig at være gavnligt at indtage. Den grønne plante er nemlig sprængfyldt med vitaminer og mineraler, som blandt andet B12-vitamin, folinsyre, zink, magnesium og jern, der er med til at forny hudcellerne og bevare elasticiteten i din hud.

Kokosvand var engang kun tilgængeligt på eksotiske strande i de varme lande, men heldigvis er den sunde drik efterhånden blevet fast inventar i alle dagligvarerbutikker. Vandet fra kokosnødden er nemlig utroligt sundt for dig, da den har et højt indhold af antioxidanter og vitaminer, som for et eksempel C-vitamin, jern, calcium, magnesium og zink, der alle er med til at forskønne din hud indefra.

Havregryn er en af de fødevarer, som vi ofte spiser til morgenmad – og hvis det også er tilfældet for dig, skal du endelig bare blive ved. De små gryn er nemlig sprængfyldt med sunde næringstoffer og antioxidanter, som blandt andet avenantramid, der kun findes i havre. Avenantramid hjælper mod inflammation, eksem og kløe og styrker desuden hudens bindevæv.

Blåbær er endnu en superfood, som de fleste kender og elsker. Bærrenes popularitet skyldes nemlig ikke kun den søde smag, men også deres indhold af antioxidanter, som blandt andet fenoler og antocyaniner, som er med til at beskytte huden og forebygge aldringstegn. Desuden bekæmper blåbær også frie radikaler og inflammation i huden, som efterlader dig med en sundere og renere hud.

Avocado er fyldt med sunde næringstoffer, antioxidanter og kostfibre, som blandt andet B- og C-vitamin, der er kendt for at styrke hud, hår og negle. Avocadoen indeholder desuden omega-9-fedtsyrer, der er gavnligt for huden, da de giver fugt, fornyer beskadigede hudceller, samt mindsker rynker og fine linjer i huden.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF