© Zara

Anbefalingen, der giver friske øjne på 5 minutter

Vågner du også op med trætte, hævede øjne, viser vi dig det nemme trick, som gør den store forskel på bare få minutter.

Vågner du ofte op med hævede små øjne på trods af at have fået masser af skønhedssøvn, er det ikke nødvendigvis søvnmangel, som er problemet. Især om sommeren kan mange døje med hævede trætte øjne, hvilket både kan skyldes varmen, allergi eller væskemangel. Disse udfordringer kan på den lange bane løses ved at forsøge at sove koldere om natten, få den rette allergibehandling og få drukket mindst to liter vand dagligt. Men mangler du en løsning her og nu, findes der et par smarte tip, som skønhedsredaktør Marie Alkestrup demonstrerer her.

1. Køl ned
Når øjnene er hævede, skal de drænes for væske, hvilket allernemmest gøres ved hjælp af kolde eye patches. Har dine eye patches været i køleskabet inden brug, vil kulden få huden under øjnene til at trække sig sammen og tvinge den ophobede væske væk fra øjenområdet. Derudover indeholder eye patches fugtgivende og opløftende ingredienser, som på bare fem minutter giver friskere øjne.

2. Rul
Har du tid, kan du undervejs eller lige efter, du har brugt dine eye patches, rulle med en faceroller. Brug den mindste ende af din faceroller, og rul ti gange under hvert øje fra den indre øjenkrog og ud. Din faceroller vil desuden være endnu mere effektiv, hvis du har haft den i køleskabet ti minutter inden brug. Den blide og kølende massage vil hjælpe til at dræne yderligere og vil på sigt give mindre ophobet væske, hvis du gør det til en daglig vane.

3. Dæk
Er øjenområdet ikke bare hævet, men også mørkt, er den nemmeste løsning en concealer. Vælg gerne en let flydende variant med lysreflekterende partikler, der øjeblikkeligt letter det mørke øjenområde. Husk at duppe concealeren godt ud, og læg den gerne under øjet og i den indre øjenkrog, hvor mange af os kan have et grønligt eller blåligt skær.