© mango

Begår du også denne almindelige fejl, når du barberer benene?

Hvis din hud føles irriteret, eller du nogle gange døjer med knopper eller indgroede hår efter barbering, er svaret højst sandsynligt et ja.

Der findes mange gode alternativer til skraberen, når hårene på kroppen skal fjernes. På trods af voks, laser eller epilator er faktum dog, at rigtig mange tyer til skraberen derhjemme. Og det er helt fint – så længe du altså gør det på den rigtige måde og ikke begår fejl, der kan resultere i rødme, irritation, indgroede hår eller en svækket hudbarriere.

Barber altid i badet

Faktisk er den nok vigtigste huskeregel, at du aldrig må barbere tør hud. Det er den sikre vej til en irriteret hud og svækket hudbarriere. Den mest skånsomme barbering får du i badet. Varmen og dampen fra vandet åbner porerne og gør hud og hårstrå blødere. Vent gerne med at barbere dig til slutningen af badet, hvor din hud vil være mere varm og fugtet, og der dermed også er mindre risiko for, at der opstår irritation.

Husk også altid at bruge en gel eller creme, når du barberer, så skraberen glider nemmere på huden. Vand er ikke nok og kan ikke bare øge risikoen for røde knopper, indgroede hår og irritation, det kan også gøre skade på din hudbarriere.

WELEDA
Shaving cream
70 kr.

Med eller mod hårene?

Barber altid i hårenes retning. Rigtig mange af os barberer imod hårenes retning, hvilket blot øger risikoen for indgroede hår. Sørger du for at skifte din skraber jævnligt, er det ligeså effektivt at barbere i samme retning som hårene gror. Så snart bladene på din skraber bliver sløve skal du også køre flere gange med skraberen for at opnå en glat barbering. Og du øger chancen for indgroede hår og irritation.

Sørg for at skylle skraberen grundigt efter hver gang, og lad den ikke ligge i badet. Opbevar den i stedet et tørt sted, så der ikke samler sig bakterier og du undgår rust.

OHH!
Barberskraber
70 kr.

Slut af med fugt

Efter barberingen er det vigtigt, at du giver din hud fugt. Din hud er mere sensitiv lige efter barberingen, så vælg en mild creme, der fugter og reparerer så din hudbarriere ikke forstyrres.

CERAVE
Moisturising lotion
133 kr.