© Thomas Dahl

Beskyt og plej med skønne sol-musthaves fra apoteket

Gør solcreme og aftersun til en lækker del af din hudplejerutine. Så undgår du, at din hud tager skade af solens stråler – dit fremtidige jeg vil takke dig

Solpleje til både ansigt og krop er faktisk en af de bedste investeringer, du kan gøre i din hud lige nu – solen er nemlig en af de allerstørste syndere, når det kommer til rynker og pigmentforandringer.

Forkæl derfor dig selv med lækker solbeskyttelse og aftersun-pleje denne sommer, så det bliver nemt at gøre det til en god vane at bruge solcreme som en del af din skønhedsrutine.

1. Beskyt, mens du er i solen

Det vigtigste er naturligvis at du passer godt på din hud, når du er i solen. Generelt gælder det om at finde nogle solcremer, som passer til dig og dit behov – og huske de gode solvaner.

  • Undgå solen mellem klokken 12 og 15
  • Brug let tøj og solbriller som beskyttelse mod solens stråler
  • Brug rigeligt med solbeskyttende creme og påfør solbeskyttelse ofte, især ved badning
  • Undgå altid længerevarende ophold i solen, selv ved brug af solbeskyttelse

Solcremerne fra Avène giver bred og effektiv UVA- og UVB-beskyttelse takket være et kompleks af kun fire solfiltre. Solfiltrene er stabile og nedbrydes ikke af solens stråler. Et kraftigt antioxidant-kompleks sikrer samtidig beskyttelse mod de frie radikaler, der dannes flere af ved ophold i solen. Frie radikaler giver oxidativt stress og bidrager til for tidlig aldring af huden, men ved at bruge Avène solcreme – og i øvrigt følge de gode solråd – minimerer du din risiko for solskader.

Cremerne føles fuldstændig matte og ikke-fedtende på huden med det samme, og produkterne er helt uden hvidt skær på huden. Avène kalder konceptet 'Nude Skin Feel', og det dækker over fornemmelsen af ikke at have creme på men visheden om at være optimalt beskyttet.

2. Plej din hud efterfølgende

Når du kommer hjem efter en dag i solen, er det en god idé at fokusere på at genoprette hudens fugtbalance. Især hvis du har tilbragt dagen på stranden, kan huden føles tør, varm og irriteret.

Tag derfor et kort, kølende bad og plej kroppen med en lækker aftersun og en fugtgivende serum til ansigtet.

Du kan også eksfoliere kroppen blidt med en mild bodyscrub, der fjerner de døde hudceller og gør huden flot og glansfuld. Hvis du har fået for meget sol, skal du naturligvis ikke bruge bodyscrub, da din hud bare skal have ro til at komme sig.

Beskyt dig selv og miljøet

Måske kender du allerede det franske apotekermærke Eau Thermale Avène, der er kendt for Avène Termalkildevand, som virker beroligende og irritationsdæmpende på huden.

Avène solcremer har bred og effektiv UVA- og UVB-beskyttelse og er biologisk nedbrydelige. De indeholder ingen silikoner eller vandopløselige solfiltre. Derfor efterlader de et minimalt miljømæssigt aftryk.

Avène kalder det 'Skin protect – Ocean respect' og samarbejder med organisationen PUR PROJECT om beskyttelse af havenes koralrev. Så med Avène solcreme kan du gøre din egen lille indsats for at skade havmiljøet mindst muligt.

Læs mere om 'Skin protect – Ocean respect' og Avènes øko-ansvarlige tilgang til solbeskyttelse her.

Skønhedspleje fra Eau Thermale Avène

Alle produkterne fra Eau Thermale Avène er baseret på termalkildevand fra Avène-kilden i Frankrig. Termalkildevandet er kendt for sine beroligende, irritationsdæmpende og blødgørende egenskaber. Hvert sekund bliver der solgt en flaske Avène Termalkildevand på verdensplan, og vandet bruges i alle hudplejeprodukterne fra Avène.

Få flere gode råd om hudpleje og solbeskyttelse på Eau-thermale-avene.dk

Du finder produkterne fra Eau Thermale Avène på apoteket.