© Anna Stokland

Brug 10 minutter i aften og vågn op med smuk udstråling

En enkel aftenrutine gør en stor forskel for din hud – så kan du blive lidt længere under dynen og gå dagen i møde med fugtmættet hud

Mange af os hopper direkte under dynerne uden at fjerne makeup og pleje ansigtet. Men huden bruger natten på at regenerere, så det gør virkelig en forskel at bruge bare 10 minutter på en nem hudplejerutine hver aften. Dit fremtidige jeg vil takke dig!

Hvis du holder din beautyrutine enkel og fokuserer på mild rens og masser af fugt, bliver det lettere rent faktisk at få gjort – og du vågner op og kan gå dagen i møde med smuk udstråling.

Trin 1: Fjern makeup

En af de nemmeste måder at fjerne makeuppen er med en Micellar lotion. Med et snuptag kan du fjerne makeup fra ansigt, øjne og læber på en effektiv måde uden at udtørre huden med vandet fra vandhanen.

Fordel din Micellar lotion på en vatrondel og dup forsigtigt makeuppen af. Rensevandet er ideelt til hud med tendens til irritation på grund af fx stress, forurening eller tør luft og efterlader din hud ren og klar til næste trin i hudplejerutinen.

© Eau Thermale Avène

Trin 2: Forfriskende fugtboost

Nu skal du forkæle din hud lynhurtigt med et pust termalkildevand. Det frisker op efter rens, giver huden et fugtboost og forbereder den til den efterfølgende pleje.

En favorit er termalkildevandet fra den franske Avène-kilde, der er kendt for sine beroligende, irritationsdæmpende og blødgørende egenskaber. Faktisk bliver der på verdensplan hvert sekund solgt en flaske Eau Thermale Avène.

Termalkildevandet udtørrer ikke huden, fordi det er pH-neutralt og har et lavt saltindhold. Det indeholder mindre kalk end vandet fra vandhanen og har samtidig en række plejende mineraler og sporelementer samt en unik mikroflora.

Giv dit ansigt et par pust og nyd den lækre fornemmelse. Dup eventuelt ansigtet tørt igen med en serviet, inden du går videre til næste trin.

Trin 3: Serum

Påfør et par dråber serum og fordel dem blidt i ansigtet. Med en fugtserum slukker du hudens tørst og får en hud med smuk glød, samtidig med at de fine linjer syner mindre. Prøv Avène Hydrance Rehydrating Serum, der skaber fugtdepoter i huden – depoter, som frigives langsomt i takt med hudens behov.

Giv også dig selv en lynhurtig ansigtsmassage, der stimulerer blodcirkulationen i huden ved blidt at massere med fingerspidserne. De franske kvinder kalder teknikken for Pianotage, så forestil dig, at du forsigtigt spiller på et klavers tangenter.

Trin 4: Creme

Sidste trin i rutinen er at pleje din hud med en god fugtighedscreme, der styrker hudbarrieren og beskytter mod udtørring. Avène Hydrancevirker beroligende og nærende og giver en omgående og langvarig fugttilførsel. Den fyldige, cremede konsistens efterlader huden blød og glat.

Cremen findes både til normal og til tør hud, så du kan finde netop den, der passer til dig.

© Eau Thermale Avène

Costumes skønhedsredaktør giver dig genvejen til smuk hud her:

Få flere gode råd om hudpleje på Eau-Thermale-Avene.dk