Dette trick skulle give en renere og mere afbalanceret hud: Vi tester om en uge kun med kokosolie kan gøre underværker for ansigtshuden?
© Vogue

Costume tester: Hudfasten

Dette trick skulle give en renere og mere afbalanceret hud: Vi tester om en uge kun med kokosolie kan gøre underværker for ansigtshuden

Efter at have skrevet om hudfasten, der går ud på at give huden en uges pause fra de sædvanlige produkter, var vi på Costume nødt til at teste, om det virkelig kunne give en renere og mere afbalanceret hud.

Derfor meldte undertegnede sig frivilligt til at teste hudfasten, selvom det var en udfordrende opgave for en dedikeret skønhedfanatiker at lade de (mange) daglige produktervige pladsen til fordel for kun et produkt: kokosolie.

Dog faldt hudfasten på et godt tidspunkt, fordi jeg i en længere periode havde oplevet at få rød og irriteret hud ved kindbenene, som ifølge min læge kunne skyldes, at porerne blev tilstoppede af mine mange makeupprodukter.

Psst ... Derfor skal du spise kokosolie hver eneste dag

Sådan gjorde jeg

I en hel uge brugte jeg kun kokosolie, og afholdt mig fra at bruge de sædvanlige makeup- og hudplejeprodukter. Hver morgen og aften rensede jeg min hud med kokosolie, som jeg masserede ind i huden og vaskede af med varmt vand. Derefter fordelte jeg endnu et lag kokosolie på den fugtige hud, så olien bedre kunne trænge ind i huden.

Sådan var det

De første par dage bemærkede jeg ikke den store forskel på nær, at min hud føltes tør. Følelsen af tørhed varede desværre ved under hele ugen, og jeg kiggede flere gange sukkende efter mine normale produkter, som er proppet med alverdens fugtende ingredienser.

Til gengæld var det dejligt at give huden en pause fra makeuppen, og min rødmen i huden blev faktisk mindre synlig.

Vil jeg anbefale det til andre?

Jeg vil helt klart anbefale andre at tage en pause fra de tilstoppende produkter – her er silikonedholdige produkter især de store syndere, og uanset om du har tør eller fedtet hud, vil huden have gavn af en uges pause.

Dog er mit råd til dig, der vil prøve en uges hudfaste, at du sagtens kan bruge kokosolie som rens, men for at undgå den tørre hud, kan du sideløbende vælge at fugte huden med et produkt, der indeholder flere fugtende ingredienser som eksempelvis Biocalm soothing moisture day cream, Estelle & Thild hos Magasin.dk 239 kr.