Hyaluronsyre
© Anna Stokland

Hyaluronsyre: Den eneste ingrediens, der gør noget godt for alle hudtyper

Hudpleje er oftest individuelt, men hyaluronsyre gør som en af de eneste ingredienser noget godt for alle hudtyper. Læs mere om det fantastiske produkt, du skal gå efter, her.

Hyaluronsyre er en næsten magisk ingrediens, da den vil fugte og få det bedste frem i enhver hudtype, uanset om huden er tør, fedtet eller om du er ung med uren hud eller ældre med fine linjer i huden. Og med tanke på hvor mange forskellige hudtyper og hudtilstande der findes, er hyaluronsyre ret unik, fordi alle vil få glæde af den, hvilket ikke kan siges om mange andre ingredienser. Hyaluronsyres evne til at passe til alle hudtyper skyldes, at den øjeblikkeligt kan fylde huden med fugt og samtidig er mild nok til, at den kan bruge af selv dig med sensitiv hud.

Hvad er hyaluronsyre?

Hualuronsyre er et sukkermolekyle, der produceres naturligt af kroppen, men vores egen produktion vil falde med alderen, og det kan mærkes på niveauet af fugt i huden. Hyaluronsyre er særligt fugtgivende på grund af dens evne til at binde vand i huden. Den kan binde op til 1.000 gange sin egen vægt i vand, hvilket betyder, at hyaluronsyre både hjælper din hud med at suge fugt til sig og holde på det, så de små, tørre linjer fyldes ud, og huden efterlades blød og smidig.

Derfor er hyaluronsyre godt til alle hudtyper

Manglende fugt er desuden en af de mest udbredte grunde til de forskellige gener, vi kan opleve med huden – fra rødme og ekstrem tørhed til modsat en meget fedtet hud, da overproduktion af talg i nogle tilfælde kan skyldes, at huden er blevet for tør og derved overkompenserer ved at producere så meget talg, at huden bliver fedtet at se på.

Hyaluronsyre giver øjeblikkelig effekt

Hyaluronsyre har desuden den ret unikke egenskab, at effekten kan ses, lige så snart du smører det på huden. Derfor bliver pleje med hyaluronsyre også kaldt for red carpet-produkter, da de ofte bliver brugt af stjernerne umiddelbart inden en stor event.

Hyaluronsyre er derfor værd at kigge efter, når du skal vælge produkter, da det både giver øjeblikkelig effekt på hudens overflade og samtidig plejer i hudens dybere lag, så du kan mærke en markant forskel efter blot 14 dages brug. Vil du selv prøve, har vi udvalgt vores favoritter med hyaluronsyre, der kan fås i alt fra serummer til cremer og intens pleje fra ansigtsmasker.