salicylsyre reducerer urenheder, bumser og uren hud
© Anna Stokland / Balmain SS18

Den vigtigste ingrediens i din hudpleje

Her er ingrediensen, der er suverænt den bedste i kampen mod urenheder. Se, hvilket produkt du skal gå efter

Urenheder er formentlig nummer et på listen over hudgener, de fleste gerne vil være foruden. Derfor bør alle også kende til ingrediensen, der bekæmper urenheder og forebygger fremkomsten af nye udbrud.

Psst ... Natalie Portman droppede disse 2 madvarer og er nu sluppet af med sin akne

Den afgørende ingrediens hedder salicylsyre, og på trods af ordet syre, bekæmper den urenhederne på en måde, der giver mindst gene for huden efterfølgende, og anbefales af både hudlæger og kosmetologer.

Salicylsyre vil opløse den betændte blanding, som er årsagen til fremkomsten af urenheder. Urenheder kommer som følge af en betændelse, der opstår, når en blanding af døde hudceller, olier og skidt tilstopper hårsækkene i huden. Den betændte prop i hårsækkene vil derefter udvikle sig til sorte porer, hvide hudorme eller større urenheder.

Med salicylsyre opløses betændelsen i dine hårsække, og ingrediensen dæmper både nuværende urenheder, samt forebygger fremtidig tilstopning, hvis du eksempelvis bruger daglig rens eller et serum med salicylsyre. Salicylsyre har også god effekt på hudens foryngrende cellefornyelse, reducerer synligheden af pigmentpletter og virker regulerende på din huds produktion af sebum, som er med til at give fedtet hud.

Når du bruger salicylsyre skal du helst have et produkt med en koncentration fra 0,5 til 2 procent salicylsyre. Nedenfor finder du tre gode produkter med salicylsyre, som består af rens, serum og akut behandling til den genstridige urenhed.