kurer urenheder og akne med vaseline i hudplejen
© Anna Stokland / Victoria Beckham SS18

Derfor er vaseline løsningen på uren hud

Den petroleumsbaserede balm er nok det sidste, man ville smøre i hovedet for at kurere urenheder – men det er muligvis en stor fejl

Masker, peeling, dermaroller eller skinrollerog dyre behandlinger. Listen over hudplejeprodukter er uendelig, og vaseline er formentligt ikke det første produkt, man vil foreslå, når talen falder på hudpleje – og slet ikke i forbindelse med urenheder. Men det er muligvis en fejl. Ifølge internettet kan den tykke balm kurere urenheder, formindske store porer og giver en pænere hud med mindre akne. Det lyder måske skørt, men der er faktisk en god forklaring bag folks utrolige resultater, og efter at have læst denne artikel, vil du måske også blive overbevist om vaselinens plejende egenskaber.

Psst ... Sådan holder du huden pæn i kulden

Brugen af vaseline i kampen mod urenheder er allerede blevet så populær, at metoden har fået navnet The slug life. The slug life går ud på at afslutte din sædvanlige hudplejerutine med at smøre huden med et lag vaseline hver aften. Vaselinen vil ikke fugte huden, men lægger sig i stedet som en barriere på huden, der holder på fugt, hudens væskeindhold og på de plejeprodukter, du har påført under laget af vaseline. Det vil sige, at de øvrige plejeprodukter får ro til at arbejde på huden, hvilket gør dem langt mere effektive, og medfører en velfugtet hud i balance.

Om metoden udtaler en dermatolog fra Yale, Mona Gohara, til Stylecaster.com:

“Når du lider af akne, er det vigtigt, at huden er velfugtet hele tiden, så den bedre kan hele sig selv. Ellers vil du bare opleve at få mere akne og udbrud.”

På forummet Reddit har flere brugere allerede delt deres begejstring for vaselinens egenskaber som middel mod urenheder, hvor flere har oplevet stor forbedring af hudens tilstand.

Grunden til, at vaseline ikke giver tilstoppede porer og flere urenheder, er, at produktets molekylestruktur er langt større end hudens, og dermed kan vaselinen ikke trænge ned i huden, men kun lægge ovenpå som en beskyttende balm. Dette også er blevet bevist i et tidligere forskningsprojekt, hvor patienter med akne fik smurt vaseline på huden to gange om dagen i otte uger. Resultat viste både, at vaseline ikke forværede urenhederne, og at fremkomsten af nye urenheder faktisk dalede hos flere af forsøgspersonerne.

Der er dermed god meningen med den fedtede galskab, og måske skulle man give vaselinen en chance, næste gang huden begynder at drille?