Derfor kan du IKKE bruge samme creme året rundt

Sara Maria Dyrberg besvarer alle spørgsmål, du har, til forskellen på sommer- og vinterhudpleje, og guider dig trin-for-trin til smuk og glødende vinterhud

1 / 5

Kulden er over os, og det er blevet tid til at kigge på badeværelseshylden og skifte fra sommerpleje-rutinen til vinterpleje-rutinen.

Tag et kig her, og lad dig inspirere til, hvordan du passer bedst muligt på din hud og få tips til, hvilke produkter, du skal gå efter.

2 / 5

Hvorfor kan jeg ikke bare bruge den samme creme året rundt?

Den sarte hud i ansigtet kan nemt blive tynd, tør og pergamentsagtig efter en lang vinter, hvis den ikke får den rette pleje. Derfor er det en god idé at skifte til en creme, der er federe, og med højere beskyttelsesevne mod kulde og frost i vinterhalvåret.

Hvis du er glad for din yndlingscreme fra sommeren, kan du godt fortsætte med den ved at bruge et par dråber olie under din creme og på den måde opnå en højere beskyttelse. Her anbefaler jeg Tromborgs Stimulating face oil eller abrikoskerneolie fra Sard.

Stimulating face oil indeholder en hel potpourri af naturens bedste antioxidante olier. Den er spækket med essentielle fedtsyrer, som styrker og opbygger huden og i perfekt samspil med de æteriske olier, giver den en smuk glød til ansigtet. Varm olien op i hænderne først, så opnår du det bedste resultat. Denne olie er flydende luksus og så dufter den af selveste paradis.

Abrikoskerneolien øger talgproduktionen, som er helt essentielt for hudens naturlige evne til at modstå frost og kulde. Den er høj på vitamin E og A, og optages hurtigt, så den ikke fedter. Olien kan bruges til hele kroppen, og er også god til strækmærker, og til at holde huden spændstig. Som bonus er olien helt naturlig, økologisk og ren, og emballagen er biologisk nedbrydelig.

3 / 5

Hvornår skal jeg skifte til en federe creme?

En god indikator og huskeregel for, hvornår du skal skifte til en federe creme, er når du selv fryser og skifter til vinterfrakke, skal din hud også have “overfrakke” på i form af en god creme.

Jeg anbefaler Tromborgs Below 10 degrees creme, som er legendarisk for sine beskyttende egenskaber i kulden.

4 / 5

Behøver jeg bruge solcreme om vinteren?

Solens stråler er farlige hele året rundt, så husk at beskytte dig – også om vinteren. For at få mest ud af din vintercreme, vælg da en creme som KUN er en creme, det vil sige uden solfaktor, fordi solfaktor fylder i cremen.

Læg i stedet solcreme ovenpå din almindelige creme. På den måde undgår du at få den ekstra kemi fra solfaktoren om natten. Jeg anbefaler John Masters Organics SPF 30 Natural mineral sunscreen til alle hudtyper. Den beskytter mod solens skadelige stråler og både blødgør, fugter og genopbygger huden.

5 / 5

Hvad med resten af plejerutinen, skal den også skiftes ud om vinteren?

Vand udtørrer den sarte hud i ansigtet, så undgå så vidt muligt vand i ansigtet om vinteren. Hvis du elsker alt, der skummer og skal vaskes af, så prøv at holde det til en minimum ved at skifte til rensevand i hverdagen og nøjes med at vaske dit ansigt, når du alligevel bliver våd mens du vasker hår. Husk at rense ansigtet både morgen og aften. Jeg anbefaler til hverdag Tromborgs Herbal cleansing water. Til vask i badet anbefaler jeg Suki Skincare purifying foaming cleanser.

Og sidst, men ikke mindst: Husk husk husk dit daglige vitamintilskud og din fiskeolie – hele året.

Artiklen er skrevet af model og grundlægger af Nui Cph, Sara Maria Dyrberg – læs mere om Sara her.

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev