hamp og cannabis i hudpleje- skønhedsprodukter med hash
© Anna Stokland

Derfor skal der hamp i hudplejen

Selvom hash, cannabis og hamp også kendes under navnet fjolletobak, er der intet fjollet over den gode effekt, som den grønne plante har på huden

Hamp virker umiddelbart ikke som en ingrediens, der hører hjemme i skønhedens verden, men det har vist sig, at planten har en positiv effekt på huden.

Det skyldes, at olien fra hampefrøet kan hjælpe til at genopbygge huden, hvorfor blandt andre danske Møllerup Gods nu dyrker hamp, som bruges i nye skønhedsprodukter.

Psst ... Sådan forvandler du dit ansigt med kaffe

Effekten fra hampeolien

Hampeoliens indhold af fedt trænger ind i huden og giver næring til hudens celler, uden at tilstoppe porerne. Hampeolie kan derfor bruges til tør og sensitiv hud og af folk med kombineret og akneramt hud.

Fedtsyren fra hampeolien, som er rig på både omega 3, omega 6-fedtsyrer, E-vitamin og antioxidanter, hjælper til at reparere og opbygge hudens naturlige immunforsvar, så du får en glat og ensartet hud.

Ligeledes har olien en antiinflammatorisk egenskab, der er særligt godt til dig med følsom hud.

Nedenfor har vi fundet tre spændende produkter med hamp på ingredienslisten, så du kan gøre den alternative plante til en del af din skønhedsrutine.