ansigtscreme og fugtighedscreme
© Wenn.com

Derfor virker din fugtighedscreme ikke

Undrer du dig over, hvorfor din creme ikke fugter, som den skal? Det er muligvis, fordi du bruger den helt forkert

Du smører og smører, men huden føles stadig tør og stram. Er det et scenarie, som ofte udspiller sig hjemme på dit badeværelse, er det ikke nødvendigvis cremen, den er gal med, men derimod måden, du bruger den på.

Vi har derfor samlet nogle af de mest hyppige grunde til, at du ikke får det optimale ud af din fugtighedscreme. Læs med her, hvor vi giver dig et overblik over vaner, du nemt kan ændre og få meget mere ud af din pleje.

Du plejer ikke regelmæssigt

Du kan have investeret i de bedste cremer, men står de bare på badeværelseshylden, får du ikke meget glæde af dem. Sund hud kommer af kontinuitet, hvilket vil sige, at du hver dag skal smøre med creme morgen og aften, hvis du vil have den fulde effekt.

Du påfører cremen på knastør hud

Er huden varm og fugtig fra vandhanen eller fugtet med et lag ansigtsmist, inden du påfører pleje, kan du skabe et lille reservoir af fugt, som huden kan trække på i løbet af dagen. Undlad derfor at tørre huden fuldstændigt, når du har været i bad eller vasket ansigtet, og skynd dig i stedet at lægge cremen, imens huden stadig er fugtig og varm. På den måde optager din hud bedre fugten fra din creme.

Du glemmer at eksfoliere

Ser huden tør og trist ud, kan det skyldes et lag af døde udskilte hudceller, der ligger over huden som en mat hinde. De skal helst eksfolieres væk, så du kan få fornyet glød og dine plejeprodukter nemmere kan trænge igennem til huden. Gør det derfor til en vane at eksfoliere huden en gang om ugen med enten skrubbekorn eller flydende eksfoliering, som fjerner gamle hudceller ved hjælp af frugtsyre.

Du smører den forkert på

Klasker du cremen i hovedet på under to sekunder, snyder du dig selv og din hud. Ved at bruge lidt mere tid på at smøre creme i ansigtet, vil du både få mere glød og få arbejdet cremen bedre ind i huden. Du kan også lade dig inspirere af de asiatiske kvinder, som afslutter indsmøringen med at presse håndfladen mod huden, så der skabes et lille undertryk, der sætter gang i blodcirkulationen.

Du bruger dine cremer i forkert rækkefølge

Ved at bruge flere forskellige plejeprodukter kan du få endnu mere ud af din hudpleje. Desværre vil dine gode intentioner og anstrengelser være forgæves, hvis ikke produkterne kommer på i den rigtige rækkefølge. En god huskeregel er at lægge de letteste produkter først. Den fede olie vil eksempelvis blokere for det vandbaserede serum, og derfor skal den lette serum på først, dernæst ansigtscreme og til sidst olie.