Sund hud? holder du ikke øje med denne ingrediens i dine cremer, kan din hud blive tør og muligvis uren
© Anna Stokland / Unique SS17

Din hud er nok ikke så sund, som du tror

Smører du dig flittigt med blødgørende cremer, men glemmer at holde øje med denne ene ingrediens, kan det have store konsekvenser for din ansigtshud

Hvis du troligt plejer huden hver dag, renser makeuppen af om aftenen og smører creme på igen, burde din hud være i god stand. Men desværre vil dine daglige hudplejerutiner være forgæves, hvis mange af dine plejeprodukter er baseret på silikone.

Silikone snyder, da ingrediensen giver giver fornemmelsen af silkeblød og udglattet hud, da den lægger sig i hudens små linjer og glatter dem ud. Desværre er den plejende effekt en illusion, som både er kortvarig og overfladisk.

Smører du dig dagligt med en creme, der har et højt indhold af silikone, uden specielt mange andre plejende ingredienser, kan du på sigt risikere at få en tør hud, som føles glat, hver gang silikonen kommer på, men som ikke giver den nødvendige pleje i hudens dybere lag.

Psst ... På dette tidspunkt, vil ud begynde at se ældre ud

Sådan undgår du for meget silikone

Husk derfor, at silikoneholdige produkter er fine at bruge en gang imellem, som et forskønnende supplement til din daglige pleje, men ikke som hovedingrediensen.

Eksempelvis er det indholdet af silikone, som gør, at primere giver huden en smuk og udglattet overflade, ligesom at din foundation bliver nemmere at fordele, når der er silikone i. Men sådanne produkter skal vaskes grundigt af, når dagen er omme og erstattes med hudpleje, som indholder dybdevirkende ingredienser, der gør en reel forskel for huden.

Vil du lære at holde øje med silikone og mængden af det i dine produkter, skal du lægge mærke til ingredienser, der ender på -cone eller -oxane, ligesom du kan se, hvor på ingredienslisten silikonen er placeret. Jo højere oppe på ingredienslisten, desto mere silikone er der i dit produkt.

MERE FRA COSTUME