© Aasai / Anna og Emma

Er denne afrikanske superfood svaret på akneramt hud?

Brenda Mariam Roslyng er kvinden bag et nyt dansk-afrikansk mærke. Hun har selv døjet med akne, men fandt løsningen i de traditioner og ingrediensen, der også hjalp hendes mor og bedstemor.

I Danmark har vi netop fået et nyt hudplejemærke ved navn Aasai. Idéen til dette opstod i Kenya i 2020, efter at grundlægger, dansk-kenyanske Brenda Mariam Roslyng, længe havde ledt efter hudpleje, der kunne hjælpe hendes akneramte hud. Hun havde følelsen af at prøve alt, men intet virkede, og derfor endte hun med at søge tilbage til de råd og ingredienser, der tidligere havde hjulpet hendes mor og bedstemor. Det er blevet til en serie af håndlavet og naturlig, plantebaseret pleje, blandt andet baseret på ingrediensen, der i Afrika kaldes for kroppens superfood.

Shea butter

En af hovedingredienserne er sheabutter, som i Aasais produkter kommer Østafrika, hvor det er høstet og håndlavet af lokale kvinder fra landsbyen Koboko. I Afrika kaldes shea butter ofte for kroppens superfood. Den blødgørende ingrediens fugter ikke bare, men byder også på højt indhold af antioxidanter og vil også virke antibakteriel og hjælpe på alt fra eksem til akne og hud med ar. Den har desuden gode evner til at hjælpe huden med at hele, og kan ifølge Aasai også virke forebyggende på strækmærker.

Vil du selv prøve den alsidige og naturlige ingrediens på egen hud, er Aasais Nilotica shea butter et godt bud.