DIY-masken, der fjerner dine porer og blackheads
© Anna Stokland / Jill Sander SS17

Fjern dine porer med simpel DIY-maske

Har du problemer med store, mørke porer, så prøv denne maske, som fjerner og formindsker de genstridige sorte prikker på næsen

Øv, mørke store porer er en evig pestilens hos mange kvinder og unge piger – selvom vi nyligt har erfaret, at de sorte prikker på næsen ikke altid skyldes porer.

Heldigvis behøver du slet ikke købe dig fattig i alverdens produkter, for at blive fri for mørke porer. Du kan nemlig lave din egen DIY-maske ved hjælp af få ingredienser, som fjerner og formindsker dine porer.

Psst ... Sådan bekæmper du voksen akne

Masken er både effektiv, forholdvis billig og nem at lave.

Det skal du bruge:

Mælk, gelatinepulver og en mikroovn.

Du kan finde gelatinepulver hos Matas.dk til 47 kr.

Sådan gør du:

Bland lige dele gelatinepulver og mælk, og rør det godt sammen. Resultatet skulle gerne give en tyk, klumpet masse. Bruger du en spiseskefuld mælk og en spiseskefuld gelatinepulver, har du mere end rigeligt til både næse, pande og hage. Vil du kun bruge masken til næsen, kan du med fordel vælge at halvere mængden af mælk og gelatinepulver.

Dernæst skal blandingen i en form eller en skål, som kan tåle en tur i mikroovnen, hvor den skal varmes i omkring ti sekunder.

Derefter vil blandingen blive flydende, og dufter ikke specielt godt, men lad ikke lugten afskrække dig.

Lad masken køle lidt af, og påfør den bagefter med fingrene eller en pensel på de områder af ansigtet, som skal dybderenses.

Nu skal masken sidde, indtil den er helt størknet. Alt efter hvor tykt et lag, du har smurt på, kan det tage op til 15 minutter.

Derefter skulle du gerne kunne hive masken af i et tag, og så kan du ellers nærstudere den for alt det snavs, den har fjernet fra din hud (det er ikke noget kønt syn).

Kan du håndtere lugten fra denne maske, er den klart et meget billigt og effektivt hjælpemiddel i kampen mod de irriterende porer. Held og lykke!

MERE FRA COSTUME