© Anna Stokland, Louise Meng og Mai Knauer

Forkæl din hud indefra med disse 5 nemme opskrifter

Se, hvordan du spiser dig til en smukkere udstråling

21. maj 2019 af Benjamin Native Studio for Imedeen PP-IME-DNK-0466

Det gamle ordsprog ’Skønhed kommer indefra’ er faktisk sand på mere end én måde. Din hud er din krops største organ og påvirkes af det, du spiser. 

Det kan derfor gøre en stor forskel at spise sund og nærende mad og tilføje et kosttilskud til din skønhedsrutine.

Bliv inspireret til at forkæle din hud indefra her.

© Imedeen

Supplér med et kosttilskud

Selv om gode cremer er guf for huden er problemet faktisk ofte, at de ikke kan trænge ned i de dybere hudlag. Imedeen Time Perfection er hudplejetabletter, der arbejder i hudens dybe lag, hvor almindelige cremer ikke kan nå ned, så fine linjer og rynker bliver mindsket og hudens kvalitet forbedres. Det anbefales, at du tager to tabletter om dagen i mindst 12 uger.

Imedeen Time Perfection indeholder det særlige Marine Complex, som er rigt på proteiner og polysakkarider, der minder om dem, som naturligt findes i hudens støttevæv, og LycoPhenceGS® Forte, et patenteret forsvarssystem, der indeholder lycopen, vindruekerneekstrakt, C-vitamin og zink.

Få gode råd til, hvordan du gør din hud sund og sommerklar, find lækre opskrifter samt tilbud på produkter på Imedeens Facebookside og Instagram.

Læs mere om Imedeen her.

Find selv Imedeen her eller køb det hos din nærmeste Matas.

1. Bagt havregrød med banan

Perfekt, når du skal have stillet din sukkertrang og samtidig ikke vil gå på kompromis med din sundhed. Når du bager grøden, får den mere konsistens af en snasket, blød kage, så det er både teksturen og smagen, der tilfredsstiller dine sanser.

Til en person

Ingredienser

2 dl mælk af eget valg
2 tsk kanel
½ tsk kardemomme
2 bananer
2 spsk kokos
1,5 tsk bagepulver
2 dl finvalset havregryn
Evt. 1,5 spsk blendet hørfrø opløst i 2 spsk vand

Sådan gør du

Mos bananen og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Kom det hele i en bageform. Bages i varm ovn ved 180 grader i 35 min.

Snup en bid, mens den er varm og kom resten i køleskabet til det hurtige mellemmåltid eller morgenmad dagen efter. 

2. Galette med squash, tomater, basilikum og ricotta

Til 4 personer

Ingredienser

Speltbund:
100 g smør
80 g vand
210 g speltmel
½ tsk groft salt
1 tsk knust fennikelfrø
Skal af 1 økologisk citron


Fyld:
1 fennikel skåret i tynde skiver
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
240 g ricotta
Salt
Peber
1 squash skåret i tynde skiver
100 g spinatblade
8-10 friske tomater, gerne i forskellige farver
1 bundt frisk lilla basilikum
1 bundt frisk grøn basilikum

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Start med at lave dejen til galetten. Kom smør og vand i en lille gryde og lad det koge til smørret er smeltet. Kom det i en skål sammen med speltmel, salt, knust fennikelfrø og revet citronskal.

Ælt dejen godt igennem. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen godt igennem til den er smidig. Rul dejen ud på et stykke bagepapir. Kom evt. et stykke bagepapir over dejen. Det gør det nemmere at rulle dejen ud. Placer bunden på en bageplade beklædt med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader.

Skyl fenniklen og riv den i tynde skiver på et mandolinjern eller skær med en skarp kniv. Kom olie på en pande, og steg fenniklen ca. 4 minutter. Kom balsamicoeddike på panden og steg i yderligere 4 minutter til det karamelliserer.

Fordel nu ricottaen på bunden - husk at efterlade en kant på 5 cm uden fyld. Fordel fenniklen på bunden sammen med tynde skiver squash og skiver af tomater. Fold de 5 cm kant ind over fyldet.

Kom galetten i ovnen i ca. 30-35 minutter. Tag den ud, og fordel halvdelen af basilikummen over galetten. Kom den i ovnen igen i 10 minutter.

Server galetten varm og pynt med de sidste lilla - og grønne basilikumblade og gerne ekstra friske tomater i forskellige farver.

3. Bagte græskar med appelsiner og ingefær

En smuk salat, der med alle sine farver tilfredsstiller alle sanser. 

Til to personer

Ingredienser

1 pakke rucola
½ stort græskar
2 appelsiner
1 dl granatæblekerner
1 dl valnødder
1-2 spsk revet eller finthakkede ingefær
Ca. 2-3 spsk balsamico-glace (købt eller hjemmelavet)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl græskaret og skær det i passende stykker. Læg stykkerne på bagepapir, drys godt med salt og evt. en smule olie. Bages i ca. 25 min til de får farve i kanterne. Vask salaten og kom den i dit yndlingsfad som bund i salaten. Filletér appelsinerne ved at skære skralden af dem, så det hvide kød er væk. Kør derefter kniven langs hinderne til midten på begge sider af båden til båden er helt fri fra resten. Så får du flotte regelmæssige appelsinstykker.

Det er nemt at lave sin egen balsamico-glace. Kom 1 dl balsamico i en kasserolle og lad det simre i 10 min til der kun er det halve tilbage. Desto bedre en balsamico du bruger desto bedre, blødere og rundere smag får du i din glace. Lad det køle helt ned inden du bruger det. Lav gerne rigeligt og gem dressingen til andre skønne salater.

Anret salaten med rucola som bund, herefter kommer du de bagte græskar i og pynt med appelsinfiletterne, granatæblekernerne og valnødderne. Drys den friskrevet ingefær over og vend kun en anelse i salaten. Pynt med din balsamico glace.  

4. Granolabar med valnødder og tranebær

Ca. 8 stk

Ingredienser

150 gr grovvalsede havregryn
100 gr dadler – ca 6 stk
40 gr mandelsmør
1 æggehvide
½ dl usødet tranebær
1 ½ dl valnødder
1 tsk kanel

Sådan gør du

Rist havregryn i ovnen på bagepapir ved 200 grader i ca. 5-7 minutter til det netop ikke tager farve. Vend det undervejs, så alle gryn bliver ens ristet. Blend dadler og mandelsmør sammen til en ensartet masse.

Vend de ristede havregryn med tranebær, valnødder og kanel. Rør daddel massen med de tørre ingredienser til det hele er ens fordelt. Kom del hele i en lille form – ca. 10 x 20 cm og mas massen godt sammen til overfladen bliver helt jævn.

Bages ved 180 grader i ca. 10 min.

Skæres i passende stykker, når den er kølet godt ned. Barrene kan fryses ned – og næste gang du laver dem, kan du eksperimentere med andre smagskombinationer, fx cacaonips og mandler eller frysetørrede jordbær og ristede kokosflager.

5. Salat med sort quinoa og søde kartofler med ingefærdressing

Til 4 personer

Ingredienser

400 g søde kartofler
2 spsk olivenolie
Salt
Friskkværnet peber
200 g sort quinoa
300 g grønne bønner
80 g babyspinatblade
1 bundt radiser
75 ristede mandler
1 bundt basilikumblade
2 små finthakket skalotteløg
½ lilla spidskål
200 g gedefeta

Dressing:
20 g friskrevet ingefær
2 små skoleagurk
2 tsk fiskesovs
2 tsk flydende honning
1 tsk salt

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 grader. Skræl de søde kartofler og skær dem i 1 cm tynde stænger. Kom dem i et ildfast fad med olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Imens skylles quinoaen i en si, og kommes i en gryde med dobbelt så meget vand som quinoa. Kog dem i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og kom dem i en skål. Skyl de grønne bønner og nip enderne af dem. Kog dem kort i ca. 2 minutter i kogende vand og skyl dem derefter under koldt rindende vand - så de beholder den grønne farve. Kom dem i en skål. Skyl spinatblade, basilikumblade og spidskål. Skær spidskålen i fine strimler og radiserne i tynde skiver. Kom det i en skål sammen med bønner, søde kartofler, ristede mandler og finthakket løg. Smuldr fetaosten over salaten.

Lav nu dressingen – Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor og blend den fint. Hæld den gennem en si, og hæld dressingen over salaten.

Bland salaten godt.

Måske er du interesseret i...

Gør som 24.000 andre

Seneste