© Anna Stokland

Budgetvenligt produkt fra glemt hudplejebrand bliver din nye skønhedsbesættelse

Vi har fået øjnene op for et gammelt svensk og forholdvist ukendt apotekerbrand, der står bag dette prisvenlige produkt, som har taget os med storm.

De seneste par år har næsten alle de hudplejebrands, som har fået hype og positiv omtale, oftest oprindelse i USA eller Asien. Derfor kan det føles helt nyt og friskt, når der kommer et mærke på banen fra vores egne nordiske breddegrader. Et mærke, der har været på markedet siden 1939, men som ikke nødvendigvis har fået den opmærksomhed, det fortjener.

ACO

Et simpelt navn til et simpelt svensk mærke, hvis emballage ikke gør særligt væsen af sig. Aco har eksisteret siden 1939 med produkter, som produceres i Sverige og Finland. Produkterne kan dog meget mere, end hvad deres underspillede ydre giver udtryk for, og de fås til en pris på omkring 100 kroner per produkt. Derfor kan det også undre, at mærket, som er meget udbredt i Sverige, ikke har opnået samme kendskab og status herhjemme.

Prøv for eksempel deres Caring shower oil, som flere medlemmer af Costume-redaktionen er meget begejstrerede for. Når du gnider olien mellem hænderne, bliver den helt varm, og dernæst forvandler den sig til en skum, der føles blød og cremet på kroppen. Bagefter får du den blødeste hud – en fornemmelse som varer ved i flere timer. Lidt af et mirakelprodukt, som helt sikkert bliver en kultklassiker, hvis og når flere får øjnene op for det.

Har du sart hud, bør du generelt se nærmere på Acos sortiment, som fås i parfumefri udgaver, ligesom at de længe har haft fokus på at skære ned på indholdet af skrappe ingredienser og i stedet fokusere på den milde og plejende slags.