isterning skønhed
© Anna Stokland

Gratis skønhedstip er set af over 3 millioner på Instagram

Tricket giver pænere hud, er naturligt og fuldstændigt gratis, hvorfor mange er hoppet med på trenden.

2020 var på mange måder et anderledes år, og de mange timer, man pludselig skulle bruge inden for hjemmets fire vægge, har blandt andet forårsaget en stigning i interessen for skønhedspleje.

I foråret 2020 kunne butikskæden Matas for eksempel melde om et øget salg af ansigtsmasker og hudpleje, og emnet skønhed er også kun vokset på diverse online platforme. Blandt andet på Instagrams videofunktion Reels.

Her deles meget indhold om skønhed, og en af dem, som har delt skønhedsindhold, er den amerikanske blogger Tina Craig. Hendes video er gået viralt med over tre millioner afspilninger, efter hun delte dette smarte og gratis skønhedstip, som nemt kan udføres derhjemme.

Face icing

Tricket er en del af en iskold bølge, der har været fremme før, men som nu bliver udført på en ny og smart måde, så du kan få den flotteste hud ganske gratis. I videoen viser Tina Craig, der på Instagram går under navnet @bagsnob, hvordan hun fryser blandt andet kokosmælk og grøn te ned i smarte beholdere, som hun bagefter bruger på ansigtshuden til en iskold skønhedsbehandling.

Iskolde skønhedsfordele

Vi har tidligere skrevet om fordelene ved at bruge is på ansigtet. Når du udsætter huden for ekstrem kulde ved at glide en isklump over ansigtshuden, sætter du gang i blodcirkulationen, porerne trækker sig sammen, og eventuel morgenhævelse under øjnene reduceres øjeblikkeligt. Det giver både glød og en friskere hud, ligesom at det på sigt kan reducere urenheder, fordi kulden virker bakteriehæmmende.

Is har derfor længe været et højtskattet trick, som især er godt at bruge en træt morgen eller inden en stor fest, hvor huden skal gløde ekstra meget.

Det smarte ved Craigs metode er, at for eksempel kokosmælk i sig selv har gode fordele for huden, og kombinerer du kulde med kokosmælk, får du også de lindrende og antibakterielle egenskaber fra kokosmælken. Ifølge Craig er frossen kokosmælk heller ikke lige så barskt for huden som en almindelig isklump af vand, da det smelter hurtigere og derfor er et godt sted at begynde, hvis du aldrig før har prøvet at eksperimentere med is i hudplejen. Du kan også lave is af grøn te, så huden får gode antioxidanter undervejs, eller havremælk, som har en beroligende effekt på huden.

I videoen laver Craig is i en smart beholder med låg, men det kan også gøres i et helt almindelige isterningebakker. Bruger du en almindelig isterning, skal du kan pakke isterningen ind i et klæde og føre den rundt på huden i et par minutter, inden du afslutter med din sædvanlige hudpleje og bagefter nyder resultatet af din glødgivende to-minutters isbehandling.