Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Christy Turlington, Vogue

Har du brug for en hudkur?

Kuren lover pænere hud og kræver hverken, at du skal faste, spise uendelige mængder selleristave eller svede ude på løbestierne.

En kur, som lover pænere hud, uden at du hverken skal faste, gnaske dig igennem uendelige mængder selleristave eller svede i fitnesscenteret. Det lyder måske for godt til at være sandt, men takket være skønhedsbranchens seneste besættelse af smarte kurforløb, kan du nu sende huden på en forskønnende bootcamp uden selv at få sved på panden. I dag tilbyder et voksende antal mærker et kurforløb, hvor du dag for dag smører dig til friskere og sundere hud med en dagsdosis højkoncentreret pleje i små flakoner eller forseglede engangsampuller.

Et kurforløb er ikke et fast indslag i hudplejerutinerne, men derimod et power boost, der giver huden et ekstra skud styrke og fugt. For mange er kurforløbet ekstra tiltrængt om vinteren, hvor huden har brug for lidt at stå imod med, inden de kolde måneder rammer os og vores ansigter.

Er din hud klar til en powerkur, er her nogle af de bedste.

Mærk resultater efter en måned

Går du på hudkur, vil du typisk se resultatet efter en måneds tid – især hvis du er ude efter at mindske pigmentpletter eller linjer, da det tager cirka 28 dage fra, at døde hudceller afstødes, til at de nye, som har taget kuren og dine anstrengelser til sig, kommer op til det øvre, synlige hudlag. Er det primært et overfladisk fugtboost, du er ude efter, kan nogle kure dog allerede efter et par dage få huden til at syne og føles mere fugtmættet og veltilpas.

Friskpakket pleje

Ud over at give huden fornyet styrke er fordelen ved hudkurene også, at de er i små, afmålte doser. Ampuller stammer fra K-beauty, hvor de længe har været fast sortiment, fordi du med den lille lufttætte dagsdosis får pleje, som ikke er blevet påvirket af luft og bakterier. Det betyder, at du kan få glæde af nogle af de mest effektive, men også ustabile ingredienser, som kan miste deres effekt i almindelige krukker med låg, fordi lys, luft og bakterier ændrer deres molekylære sammensætning.
Ved at vælge ampuller eller små flasker, får du en mere stabil og intensiv dosis, da den bruges op, kort tid efter at du bryder forseglingen. En anden fordel er, at dagsdoserne gør det lettere at følge med i, præcis hvor mange dage du har brugt kuren.

barbarasturm
1 / 8

Powernap

Vil du have større udbytte af din skønhedssøvn med ekstra pleje til din hud, er Dr. Barbara Sturms natampuller den bedste sengepartner. Natkuren indeholder blandt andet bomuldstidsel, der styrker hudbarrieren, og beta-glucan fra havre, som beroliger og dæmper rødme. Smør med en ny ampul hver aften på ren hud, og læg derefter et lag af din normale natcreme.

DR. BARBARA STURM hos Magasin.dk
Night ampoules
1.144 kr.

COS_2011_Bioeffect_30_Day_Treatment_3x5ml_DKK1995-copy
2 / 8

30 dages forvandling

Bioeffect har længe været en lysende stjerne på hudplejehimlen, fordi de med deres EGF-serum har fået plantebaserede vækstfaktorer om- dannet til små dyrebare serumdråber, der giver huden nyt liv. De har siden udvidet sortimentet med et 30-dages kurforløb, der består af tre små flasker, som hver rækker til ti dage, når du morgen og aften smører tre til fire dråber på ansigt, øjenlåg og hals. Efterfølgende behøver
du ikke anden pleje. Vil du have makeup eller solcreme på, så giv lige kuren fem minutters virkningstid inden. Da kurblandingen skal være så frisk som muligt, er det vigtigt, at du kun åbner én flaske ad gangen. Efter 30 dage skulle du gerne se, hvordan de små flaskers blanding af ni plantebaserede ingredienser har givet mere fugt og glød og mindre rødme og fyldt ansigtets små tørhedslinjer ud.

BIOEFFECT hos Magasin.dk
30 day treatment, 3 flasker til hver ti dage
1.995 kr.

biotherm
3 / 8

Velfugtet

Er fugt på ønskelisten, får du det ved hjælp af Biotherms ottedages kur med hyaluronsyre, C-vitamin og ekstrakt fra plankton. Hver dag skal der tages hul på en ny ampul, hvor indholdet smøres på ansigt og hals, efter du har lagt din sædvanlige serum, men før din dag- eller natcreme. Kuren giver masser af fugt, hvilket gør den ideel at bruge op til en festlig lejlighed, hvor huden skal se ekstra godt ud. Start forløbet en uge inden den store dag, hvis du vil være sikker på at se – og mærke – en effekt.

BIOTHERM
Life plankton ampoules, 8 ampuller
440 kr.

kiehls-ny
4 / 8

Solskader

Ser huden mat, trist eller lidt ujævn ud på grund af sommerens mange nye pigmentpletter, kommer Kiehl’s 14-dages kur ind i billedet. Hver dag byder på to små ampuller, der indeholder en blanding af C-vitamin, glykolsyre og mælke- og fytinsyre. Brug en ny ampul morgen og aften, ryst den godt, og smør derefter den lette blanding over ansigt, hals og bryst, inden du følger op med din sædvanlige hudplejerutine. Kuren skulle gerne sætte skub i cellefornyelsen, så du får en mere jævn hudtone med mindskede pigmentpletter og en friskere udstråling.

KIEHL’S
Clearly corrective accelerated clarity renewing ampoules, 28 ampuller
710 kr.

COS_2011_Darphin_Intral_Rescue_Super_Concentrate_DKK899-copy
5 / 8

Rødme

Er din hud mere rød eller oprørt end normalt, kan det skyldes, at din hudbarriere er utæt, og den derfor har sværere ved at holde på fugten. I så fald er Darphins 28-dages kur den plejende indsats, din hud har brug for. Med blandt andet probiotika og forskellige plantebaserede ingredienser er kuren lavet til at stabilisere, lindre og styrke din hud. Smør morgen og aften med indholdet fra en af de fire små flasker, og afslut med din foretrukne creme. Efter 28 dage skulle din hud gerne være mere i balance.

DARPHIN hos Zalando.dk
Intral rescue super concentrate, 4 flasker
819 kr.

COS_2011_sk-pollution-skin-defence-system-copy
6 / 8

Farvel forurening

Pollution skin defence system er en 15-dages kur, som skulle mindske celleskader forårsaget af de frie radikaler, forurening er med til at danne i vores hud – i dag bliver forurenings påvirkning af huden sammenlignet med de ældende skader fra solens stråler. Kuren pumper hudcellerne fulde af antioxidanter fra blandt andet C-vitamin, aminosyren ectoin og Q10. De første fem aftener skal du smøre med C-vitamin, derefter følger fem aftener med ectoin og til sidst fem med Q10. Efter forløbet skulle dine hudceller gerne have fået fornyet energi, så din hud ser mere strålende og glat ud.

SUSANNE KAUFMANN hos Net-a-porter. com
Pollution skin defence system , 15 ampuller
2.000 kr.

weleda
7 / 8

Beskyt

I kulde og blæst er olier hudens bedste ven, og Weledas intensive syv-dages kur består netop af flere forskellige slags olier. Oliekuren giver huden fed næring og styrker dens niveau af kollagen og elastin med hjælp fra antioxidanter, vitaminer og essentielle fedtsyrer fra hybenfrøolie, mandel-, kæmpenatlys- og jojobaolie. Blandingen masseres ind i huden på ansigt, hals og dekolletage inden sengetid.

WELEDA hos Zalando.dk
Wild rose 7 day treatment, 7 ampuller
159 kr.

COS_2011_3600523834402_Loreal_Revitalift_Laser_Ampoules_jar
8 / 8

Udjævn

L’Oréal Paris har i deres hudplejesortiment en syvdages peelingkur, som vækker træt hud. Kuren består af syv dagsrationerede ampuller, hvor indholdet med 10 procent glykolsyre eksfolierer huden og sætter gang i dens cellefornyelse. Glykolsyre er i familie med aha-syre og har en så lille molekylestørrelse, at den nemt kan trænge ind i huden og hjælpe den med at afstøde døde hudceller, så nye friske kan komme til. Tilstoppede porer bliver også renset godt igennem. Resultat: en mere livlig og jævn hudoverflade.

L’ORÉAL PARIS hos Matas.dk
Revitalift laser ampoules, 7 ampuller
125 kr.

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev