Den værste alkohol for din hud er øl, hvidvin og rødvin
© Anna Stokland

Her er den værste og bedste alkohol for din hud

Øl, hvidvin, rødvin eller vodka? De våde varer giver både rødme og urenheder, og vores allesammens yndlingsdrik er faktisk den største synder

Efter en festlig aften vil de fleste se mærkede ud dagen derpå. Både alkohol og for lidt søvn sætter sine tydelige spor i form af mørke rande, hævelse og rød hud, der nogle gange suppleres af urenheder de følgende dage.

Vil du gerne passe på huden, næste gange du skal nyde de alkoholiske drikke, bør du derfor læse nedenstående oversigt, der gør dig klogere på, hvad du ikke bør drikke. Der er nemlig stor forskel på de forskellige drikke, og den stærkeste alkohol, er langt fra den værste for din hud.

Psst ... Denne app kan forhindre tømmermænd

De værste typer alkohol for huden:

Øl

Om du vælger den billigste øl fra din lokale kiosk eller en specialøl fra et trendy økobryggeri gør desværre ingen forskel, da begge varianter har samme uheldige effekt på huden. Øl giver primært hævelse, fordi det både indeholder sukker og salt, hvilket kan få ansigt og mave til at bule ud.

Dog har øl vist sig at have visse fordele for huden grundet det gærede indhold – men det er desværre kun, når det smøres på huden og ikke når det drikkes.

Hvidvin

Et koldt glas hvidvin er nok den drik, de færreste vil undvære efter en lang uge. Især ikke om sommeren, hvor der godt kan ryge en del glas indenbords.

Lige så dejligt hvidvin smager, lige så syndig er det desværre for vores hud, hvor vinens indhold af sukker og sulfitter er med til at give inflammatorisk, rød og irriteret hud. Derfor vil mange med sensitiv hud opleve at blive ildrøde på enten kinder eller hals efter blot et enkelt glas.

Vil du dæmpe effekten kan det hjælpe at skære ned til kun et enkelt glas, eller at drikke et glas vand med hvert glas vin, da det vil fortynde vinens effekt på din hud.

Rødvin

Rødvin er rig på antioxidanten resveratrol, som faktisk er god for din hud. Men inden du begynder at hælde op, skal du huske, at rødvin desværre også kan forværre hudsygdommen rosacea. Rødvin indholder til gengæld en del mindre sukker end den lyse hvidvin.

Har du begyndende rosacea skal du nok holde dig fra rødvin, men er rødme ikke et problem, vil et til to glas være bedre end både øl og hvidvin.

De bedste typer alkohol for huden:

Vodka

Selvom stærk alkohol som vodka slår hårdt, er den klare drik et af de bedre valg i forhold til huden, da den hverken indeholder salt eller sukker. Derfor forlader den også kroppen hurtigt igen uden at efterlade dig med rødme og hævelse – men dette gør sig kun gælende, hvis du drikker det rent uden sød juice eller sodavand til at tage toppen af den sprittede smag.

Tequila

Drikken, der altid resulterer i (moralske) tømmermænd, er i virkeligheden det bedste valg for din hud. Tequila skulle dæmpe blodsukkeret og hjælpe fordøjelsen, og giver hverken rødme, inflammation eller hævelse i ansigtet. Men ligesom med vodkaen skal det drikkes rent – hvorfor du ikke må blande med salt eller citron, hvis du vil tage hensyn til din hud.