© Anna Stokland

Hudeksperten afslører, hvordan du mindsker mørke porer

Det er et spørgsmål, som optager de fleste, og nu deler ekspert Joanna Czech, som blandt andet behandler Kim Kardashian, hvordan du kommer af med den irriterende gene.

Når det gælder hud, findes der nærmest ligeså mange hudtilstande, som der findes mennesker, men der er dog stadig nogle gengangere på tværs af de forskellige hudtyper, og en af dem er mørke porer også kendt som blackheads.

De ses ofte på næsen, men kan også forekomme på hagen, i panden og forskellige steder på kroppen. Mørke porer forbindes ofte med en olieret hud, men kan også ses hos folk med tør og sensitiv hud. På trods af deres minimale størrelse, er de dog ret genstridige at få bugt med, og derfor gælder det om at spidse ører, når eksperterne deler deres råd til at mindske blackheads – hvilket hudguruen Joanna Czech netop har gjort i et nyt indlæg på sin hjemmeside Joannaczech.com.

Joanna Czech er en af verdens førende hudspecialister og ansigtsbehandlere, og hendes klienter tæller blandt andre Kim Kardashian, Anna Wintour og Jennifer Aniston. Hun er med andre ord stjernernes go-to hudguru, men heldigvis kan vi andre også få glæde af hendes tips online.

I et nyt blogindlæg giver hun sine tips til at komme af med de mørke porer, som kommer, når porerne fyldes med sebum, hudens eget fedtstof, som derefter tilstoppes, og bliver sorte, når de udsættes for oxygen.

Vil du mindske de mørker porer, skal du ifølge Joanna Czech gøre følgende:

Mild eksfoliering:
Der skal renses ud i de tilstoppede porer. Det mindsker på de nuværende mørker porer, og vil på sigt mindske fremtidig tilstopning og flere potentielle mørker porer. Joanna Czech råder til at eksfoliere med produkter, der indeholder salicylsyre, hvis molekylære sammensætning kan penetrere dine porer og opløse den tilstoppende sebum.

A-vitamin:
Hendes andet tip går på at bruge cremer eller serum med A-vitamin, fordi det vil bidrage til at sætte skub i hudens celledannelse og dermed også stabilisere hudens funktioner, så også den tilstoppende sebum-produktion kommer i bedre balance. Således vil du på sigt får færre tilstoppede porer og dermed mindre blackheads.