hudpleje til 30 år - forbyg rynker og alderstegn
© Anna Stokland

Hudpleje i 30'erne: 6 vaner, du skal tage til dig

Nøglen til en smuk hud skal findes i gode plejevaner. Forebyg alderens tegn med disse råd, som bør blive en del af din hverdag

De fleste kvinder med smuk hud vil fortælle dig, at de altid er konsekvente med deres hudpleje. Det vil sige, at de har anlagt sig nogle gode vaner til pleje af huden, som de aldrig springer over. Dine dyre cremer, dermaroller og masker er nemlig ikke til meget gavn, hvis du ikke får dem brugt, og smuk hud skal holdes ved lige og plejes hver eneste dag.

Hvis du ønsker en yngre udseende hud og vil undgå for tidlig aldring, er det ligeledes vigtigt, at du forebygger frem for at forsøge at minimere alderens tegn, der for alvor vil vise sig omkring de 39 år.

Herunder giver vi dig et overblik over de hudplejevaner, du bør indføre og opretholde i dine 30'ere.

Psst ... Denne danske hårfarve hitter i udlandet

Rens med koldt vand

Selvom det føles dejligt at tage lange varme bade, bør du skrue kraftigt ned for temperaturen, hvilket også gør sig gældende, når ansigtet skal vaskes. Det varme vand udtørrer huden, og derfor bør du altid kun vaske ansigtet i koldt eller lunkent vand.

Solbeskyttelse

Rynker, rødme og mørke pigmentpletter er med til at få hud og ansigt til at syne ældre, og her er solens stråler en af de største syndere. Derfor er det vigtigt at huske solbeskyttelse og lære at holde hovedet i skyggen indimellem – også selvom solen skinner.

Hals og bryst

I start 30’erne vil de flestes fokus centreres omkring de begyndende linjer i ansigtet, men vil du gerne have en smuk kavalergang senere i livet, bør du også skænke din decollete lidt opmærksomhed. Ligesom i ansigtet er huden på hals og bryst også meget udsat, og den skal vaskes, plejes og beskyttes imod solen i samme grad som ansigtet. De dyre cremer skal derfor smøres på med samme generøsitet som i ansigtet, og det kan kun gå for langsomt.

Øjencreme

Nogle mener, at øjencreme er overvurderet, men alt, der kan få dig til at huske den sarte hud om øjnene, bør have en vigtig plads på din skønhedshylde. Huden er nemlig tyndere omkring øjnene, og skal derfor smøres ekstra grundigt. Har du lidt overskydende creme, kan du med fordel også smøre det på den tynde hud om munden, hvor alderens tegn også vil sætte sig som linjer og furer senere i livet.

Brug længere tid på afrensningen

I princippet burde alle droppe renseservietter, men i 30’erne er konsekvenserne af udtørrende rens større end i dine 20’ere. Derfor er det på høje tid at lægge de bekvemme renseservietter væk, og i stedet lære dig selv at bruge en mild rens, som får huden lige så ren, men på en langt mere skånsom måde. Du må nemlig ikke springe den daglige rens over, da den er vigtig i forhold til hudens evne til at optage din efterfølgende fugtende pleje fra serum, olie eller creme.

A-vitamin

A-vitamin er noget af det mest udglattende og effektive, du kan smøre på huden, og jo før det begynder at blive en del af dine plejerutiner, desto bedre. Udover at hjælpe på rynker og begyndende linjer er det også med til at kontrollere hudens produktion af sebum,hvilket giver mindre synlige porer og færre urenheder.