serum til huden

Hvad er et serum?

Du kender måske serum af navn, men hvad kan det? Og vigtigst af alt: Hvad kan det gøre for din hud?

Serum? Tager du et kig på hylderne med skønhedspleje eller køber skønhedsprodukter online, er du formentligt stødt på ordet serum før. Hvor serum for bare ti år siden blev set som en ny og spændende tilføjelse til din hudplejerutine, er det i dag en fast del af skønhedsentusiasters ABC. Det skyldes blandt andet, at et serum giver mulighed for at give din hud den skræddersyede pleje, som en fugtighedscreme ikke nødvendigvis kan klare.

Er du nysgerrig på, hvad et serum er, og endnu vigtigere, hvad det kan gøre for dig og din hud, så læs med her.

Hvad er et serum?

Et serum kan kort fortalt hjælpe din hud med udfordringer som urenheder eller rødmen, da det giver en mere målrettet behandling end en dagcreme. En dagcreme er lavet til at indeholde mange forskellige plejeprodukter, og jo flere ingredienser, der kommer i et produkt, desto mindre plads er der til hver enkelt. Det er både godt, da det sikrer en bredspektret pleje til huden, men gør det samtidigt sværere for din dagcreme at afhjælpe specifikke problemområder.

Her kommer serummet ind i billedet, fordi det kan sikre dig den optimale pleje af et særligt problem.

Hvad kan et serum?

Et serum er som før nævnt et produkt, som byder på koncentreret pleje, og som har forskellige egenskaber, alt efter hvilke aktive ingredienser, det består af. Døjer du eksempelvis med urenheder, vil et serum kunne give en mere effektiv behandling, og hvis din hud er tør, findes der også et serum, som kan afhjælpe netop det problem. Det handler bare om at vælge det rette til din huds behov.

Hvordan skal det bruges?

Et serum skal bruges på ren hud og lægges før din creme. Det skyldes, at serummet ofte er mere tyndtflydende end din creme og vil have sværere ved at trænge igennem til huden, hvis det lægges ovenpå cremen.

Læg derfor din serum på den rene hud, vent fem minutter, og påfør derefter din creme.

Hvor mange serummer kan jeg bruge?

I princippet er der ikke nogen begrænsning, men det kan være spildte penge, hvis du bruger for mange serummer ovenpå hinanden, da det kun er de første lag, som får lov til at trænge ordentligt ned i huden. Men døjer du med flere problemer, såsom hormonelle udbrud på hagen og tør og trist hud på kinderne, er der intet i vejen for at bruge én slags serum til hagen og en mere fugtende variant til kinderne.

Ligeledes virker nogle serummer bedst om natten, hvorfor du også kan have et til natten, og et, som får dig til at se friskere ud om morgenen.

Hvilket serum bør jeg købe?

Der findes som sagt et serum til alle udfordringer, og det er derfor kun pengepung og din huds behov, som afgør, hvilke du bør investere i. Du bør derfor tage et kig på egen hud og vælge dit serum ud fra, hvilke behov eller udfordringer, du føler din hud har.

Nedenfor har vi listet de udfordringer, som flest danske kvinder døjer med, og de serummer, vi mener, kan hjælpe din hud.