Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvad er et serum: Alt om serummer © Adriana M. Barraza / WENN.com

Hvad er et serum?

Du kender måske serum af navn, men hvad kan det? Og vigtigst af alt: kan du undvære det? Læs denne artikel, og bliv serum-ekspert

Er du bare en smule bekendt med hudpleje, har du nok hørt ordet serum før, da det er blevet en fast del af de fleste skønhedseksperters ABC.

Læs med, og bliv klogere på, hvad et serum kan – og hvorfor du ikke kan undvære det.

Hvad er et serum?

Et serum kan kort fortalt hjælpe din hud med udfordringer som urenheder eller rødmen, da det giver en mere målrettet behandling end en dagcreme. En dagcreme er lavet til at indeholde mange forskellige plejeprodukter, og jo flere ingredienser, der kommer i et produkt, desto mindre plads er der til hver enkelt. Det er både godt, da det sikrer en bredspektret pleje til huden, men gør det samtidigt sværere for din dagcreme at afhjælpe specifikke problemområder.

Her kommer serummet ind i billedet, fordi det kan sikre dig den optimale pleje af et særligt problem. Døjer du eksempelvis med urenheder, vil et serum kunne give en mere effektiv behandling, og hvis din hud er tør, findes der også et serum, som kan afhjælpe netop det problem.

Hvordan skal det bruges?

Et serum skal bruges på ren hud, og lægges før din creme. Det skyldes, at serummet ofte er mere tyndtflydende end din creme og vil have sværere ved at trænge igennem til huden, hvis det lægges ovenpå cremen.

Læg derfor din serum på den rene hud, vent fem minutter, og påfør derefter din creme, for det bedste resultat.

Hvor mange serumer kan jeg bruge?

I princippet er der ikke nogen begrænsning, men det kan være spildte penge, hvis du bruger for mange serummer ovenpå hinanden, da det kun er de første lag, som får lov til at trænge ordentligt ned i huden. Men døjer du med flere problemer, såsom hormonelle udbrud på hagen og tør og trist hud på kinderne, er der intet i vejen for at bruge en slags serum til hagen og en mere fugtende variant til kinderne.

Ligeledes virker nogle serummer bedst om natten, hvorfor du også kan have et til natten, og et, som får dig til at se friskere ud om morgenen.

Hvilket serum skal jeg købe?

Der findes som sagt et serum til alle udfordringer, og det er derfor kun pengepung og din huds behov, som afgør, hvilke du bør investere i.

Nedenfor har vi listet de problemer, som de fleste døjer med, og nogle af de serummer, vi varmt kan anbefale.

De bedste serum til din hud

Urenheder: Anti-blemish solution,Clinique 306 kr.

Rynker og begyndende linjer:Egf serum, Bioeffect hos Spashop.dk 945 kr.

Manglende glød: Lumiere Essentielle serum,Darphin hos Shopsmukkere.nu 649 kr.

Tørhed: Serum multiactives,Nilens jord hos Magasin.dk 290 kr.

Rødme: Vitamin k anti redness solution,Ling hos Magasin.dk 749 kr.

MERE FRA COSTUME

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev