olieret eller uren hud? Ny rensemetode med olie giver ren hud
© Anna Stokland

Internettet har talt: Overraskende renseprodukt redder uren hud

Spoiler: Rensemetoden indebærer ingrediensen, som de fleste med uren og olieret hud helst styrer uden om

Til tider kan en fedtet og glinsende hud være en anelse udfordrende – særligt når den akkompagneres af irriterende urenheder. Af frygt for at få endnu mere fedtet hud vil mange derfor undgå olieholdige produkter og i stedet ty til alt for skrappe renseprodukter. Men ifølge internettetnyeste opdagelse, som både Huffingtonpost.com og Stylecaster.com er vilde med, er det en stor fejl, fordi rens med olie kan være med til afbalancere den fedtede og urene hud.

Psst ... Der er dog én og meget stor fordel ved at have en fedtet og uren hud, og du kan blive klogere på lige her

Metoden, som kaldes for Ocm (Oil cleansing method, red.), har bragt flere tusinde mennesker til tasterne, for at beskrive de positive forandringer – så der må være noget om snakken.

Sådan gør du:

Fordel omkring en spiseskefuld olie ud i håndfladerne, og massér derefter olien ind i ansigtshuden. Dernæst skal du rense olien af med en varm, opvredet vaskeklud, som fjerner olien og giver en mild og daglig eksfoliation. Denne metode gentages endnu en gang, således at du påfører olie to gange og renser det af med din klud to gange, hvilket vil efterlade dig med helt ren og blød hud, der hverken strammer eller føles tør.

Derfor virker det:

Olie er særligt godt til at opløse al slags skidt, makeup, silikoneprodukter og solcreme, og fugter samtidig huden undervejs. Når olieret hud udtørres, vil den nemlig oftest reagere ved at overproducere talg, hvilket leder til endnu mere fedtet hud og tilstoppede porer og urenheder. Derfor er der god grund til at udskifte den skrappe, skummende rens med en mere mild og fugtgivende variant.

Hvis du har mod på at afprøve rensemetoden anbefaler vi, at du bruger enten arganolie, sød mandelolie eller jojobaolie, og er huden ekstra uren, kan du vælge en hybenkerneolie eller neemolie, som begge har antibakterielle egenskaber.

MERE FRA COSTUME