Hudpleje serum og natcreme.
© Costume

“Jeg er overrasket over, hvor godt denne creme virker på urenhederne”

Se skønhedsredaktørens videoguide og bliv klogere på, hvordan du plejer huden inden sengetid, og hvilket prisvenligt produkt der hjalp hendes hud

I disse dage, hvor hverdagen er blevet vendt på hovedet, har nogle fået lidt mere tid mellem hænderne. Brug tiden til at forkæle huden med nogle gode plejevaner, som giver sund og flot hud på den lange bane.

Mangler du inspiration til hudplejen, viser Costumes skønhedsredaktør nogle af sine tips og foretrukne produkter til aftenens rutiner. Se med i videoen nedenfor, hvor skønhedsredaktøren guider dig igennem sine aftenrutiner – og afslører det overraskende produkt, der har hjulpet på urenhederne.

Trin 1: Rens

“Er huden dækket af skidt og makeup, kan porerne blive tilstoppet, og det bliver sværere for din creme at trænge igennem og fugte huden – uanset hvor dyr den er.

Jeg renser ofte ad to omgange, hvor jeg nogle dage bruger renseolie eller en balm efterfugt af mild rensemælk. Andre dage renser jeg to gange med det samme renseprodukt, og bruger en hvid vaskeklud til at vaske huden ren med. På den måde kan man også tjekke, hvor meget man faktisk har haft siddende på huden, da den hvide vaskeklud afslører alle rester fra makeup og skidt.”

Ekstra tip

“Husk at sætte håret op først. Jeg bruger altid en silkescrunchie, som slider mindre på håret end en normal stram elastik.”

Mit foretrukne renseprodukt:

Gel balm cleanser, Eve Lom hos Sephora.dk 460 kr.

Trin 2: Essence/Lotion

“Mit andet trin efter rens er en såkaldt essence-lotion. Det er en blanding af toner og serum, som giver et ekstra lag fugt uden at tynge på huden. Det forstærker desuden effekten af din øvrige pleje.”

Min fortrukne Lotion:

Egf essence, Bioeffect hos Magasin.dk 775 kr.

Trin 3: Serum

“Når jeg skal pleje huden, tænker jeg over at vælge nogle produkter med ingredienser i, der hjælper til at udglatte linjer og mindske mine begyndende pigmentpletter. Derfor lægger jeg først to aktive serummer, som skal lægges inden den fede pleje, så jeg er sikker på, at eventuelle olieholdige cremer ikke blokerer for de mere tyndtflydende serummer.”

Mine foretrukne serummer:

Capture total super potent serum, Dior hos Matas.dk 1.419 kr.

Discoloration defense serum, SkinCeuticals hos Nage.dk 740 kr.

Trin 4: Fugt

“Når først serummerne er smurt på huden, skal der fugt til fra en creme, som gerne må byde på lidt flere fede ingredienser. Efter ansigtscremen lægger jeg også et lag øjencreme hele vejen rundt om øjnene.”

Min foretrukne fugtighedscreme og øjencreme:

Daily hydra creme Woods_copenhagen 350 kr.

Omega + complex eye cream, Paula's Choice 269 kr.

Ekstra tip

Massage:

“Hvis ikke hver aften, så hver anden, masserer jeg huden med en gua sha-sten. Det sætter gang i blodcirkulationen og dæmper hævelse under øjnene. Jeg har før haft problemer med at være meget hævet i ansigtet om morgenen, men efter jeg er blevet flittig med massagen om aftenen, er det blevet meget bedre.”

Min foretrukne gua sha-sten:

Rose quartz facial gua sha, Amazing Space 375 kr.

Natmaske:

”Føles huden tør, får den også et lag natmaske, som skal sidde natten over.”

Min foretrukne natmaske:

Sublime replenishing night masque, Aesop 850 kr.

Specialpleje til urenheder

“Har jeg problemer med, at huden driller og slår ud, lægger jeg et tykt lag af A-Dermas dermalibour+ repairing cream. Den virker hver gang, og gør, at min hud ser mindre irriteret og uren ud næste dag.”

Min foretrukne creme til urenheder:

Dermalibour+ repairing cream, A-Derma hos Webapoteket 97 kr.