© Anna Stokland

Køkkenets mest almindelige grøntsag udpeges som ny hudhelt

Det bliver ikke mere dansk og nede på jorden end denne orange grøntsag, som nu er blevet et hit i udlandet.

I skønhedsverdenen såvel som på hylderne i et velassorteret supermarked kan du efterhånden finde alverdens ingredienser under betegnelsen superfoods. Det er kort fortalt råvarer med så mange gavnlige egenskaber, oftest et højt antal antioxidanter, at de udråbes til at være noget særligt. Det er grunden til, at vi i dag er kommet på fornavn med açai, moringa og quasil. Men herhjemme kan vi faktisk også dyrke den slags råvarer, som kan mere end bare at smage godt i en salat. Du behøver derfor ikke at rejse dybt ind i de brasilianske regnskove for at finde ingrediensen, som lige nu er centrum for en voksende hudplejetrend.

Gulerodskerneolie

Den gule og knasende rodfrugt er hovedingrediensen i en populær olietrend i den asiatiske skønhedsbranche, da gulerodens kerner i presset form byder på en masse antioxidanter, som skulle have flere forskellige fordele for huden. Kernerne kommer fra de hvide gulerodsblomster, hvor de rystes fri af blomsten for derefter at blive koldpresset. Olien fra gulerodskernerne skulle give en olie, som udglatter og virker både antibakteriel samt antiinflammatorisk på huden.

En undersøgelse fra 2016, udgivet på Us National Library of Medicine, viste ifølge de syv forskere bag, at gulerodskerneolie havde gode evner til at slå bakterier ned, hvilket skyldtes gulerodskerneoliens indhold af en organisk forbindelse ved navn alpha-pinen. Derfor skulle gulerodskerneolie være særlig velegnet til en irriteret eller uren hud i ubalance.

Gulerodskerneolie er som før nævnt en stor tendens i K-beauty, men trenden er stadig ny i Vesten. Det er derfor kun få mærker, blandt andre franske Odacité og det amerikanske kultmærke Vintner's Daughter, der har olien, som amerikanske Vogue netop har spået bliver en af de store skønhedstrends i USA i år, med på ingredienslisten,
Meget kunne derfor tyde på, at vi også herhjemme kommer til at se mere til den orange hudhelt i vores skønhedspleje, og vil du prøve på egen hud, er de tre olier nedenfor et godt bud.