© Anna Stokland / Oscar De La Renta SS17

Kosmetologen: Disse 3 ting giver dig hudproblemer

Eksperten peger på tre fællesnævnere, der giver folk hudproblemer – og kommer med gode råd til, hvordan man får bugt med dem.

Lillie Østergaard, 40 år, er kosmetolog og indehaver af klinikken Dollface i København. For Lillie går dagen med at hjælpe kunder, der har særligt store hudproblemer. Gennem en times Skin consulting tilrettelægger hun et individuelt behandlingsforløb, der vil få bugt med den drilske hud.

Psst ... Se de bedste læbepomader til tørre og sprukne læber.

Hvad er den største glæde ved dit job? “Når jeg kan give folk en smukkere hud. Folk kommer oftest ind med problemer i form af akne eller rosacea, der kan være genetisk betinget, men som i mange tilfælde forværres af kost og livsstil. Har du for eksempel haft akne hele livet, kan det være sværere at afhjælpe, men er det pludselig kommet i dine midttyvere, er årsagen oftest hormonel, og så ved jeg, at jeg kan hjælpe. Når folk kommer tilbage til en opfølgende samtale, er der ikke noget bedre end at se forandringen i deres hud. Jeg hjalp for eksempel en af mine veninder, som havde døjet med akne over en længere periode, og til hendes bryllup var jeg næsten ved at tude af glæde, fordi hun endelig havde fået så smuk hud.”

Hvor kan vi blive bedre til at passe på vores hud?
“Jeg ser ofte, at det er tre fællesnævnere, der giver folk hudproblemer: kaffe, cigaretter og alkohol.”

Hvilke trends ser du inden for skønhedsfeltet?
“Jeg startede min karriere med voksbehandlinger af intimområdet, og jeg bliver derfor helt varm om hjertet, når jeg ser den voksende trend, der omhandler plejeprodukter til intimområdet.”

Hvad er dit bedste råd til at finde den rette behandler og behandling? “Der findes mange dygtige behandlere, men det handler om at finde en, hvor I har god kemi. Derudover er mit bedste råd at booke nok tid til din ansigtsbehandling. Har du bestilt en behandling, der ikke matcher din huds behov, vil vi i Dollface altid foreslå dig en bedre løsning, men det er vigtigt, at du selv har sørget for at booke nok tid – og det er som minimum en time.”

Hvad håber du, at folk går herfra med? “Med en følelse af, at vi nok skal få løst problemet, og at de føler sig forkælet og har fået ny viden om deres hud.”

Hvilket produkt vil du anbefale? “Jeg er stor fan af olie, men det skal være en, som er spaltet i en sådan grad, at molekylerne er små nok til at trænge ind og ikke bare lægger sig uden på huden. Jeg er glad for A, C & E enhanced oil fra Environ, som jeg synes, er verdens bedste olie til både ansigt og krop.”