Sorte porer, blackheads? Måske er det slet ikke det du har på næsen
© Anna Stokland / Stella McCartney SS17

Måske er det slet ikke porer, du har på næsen?

Vil du også gerne af med de irriterende, sorte prikker på næsen? Så må du ikke gå glip af denne viden, som kan ændre alt

Mørke store porer er aldrig noget kønt syn, og mange er især plagede af dem, der viser sig på næsen. Du har muligvis spurgt dig selv, hvorfor det er så stor en udfordring at fjerne dem?

Det spørgsmål kan vi muligvis besvare, fordi problemet kan skyldes, at det slet ikke er porer, du har på næsen, men derimod de såkaldte sebacus filaments, som oftest forveksles med sorte porer.

Psst ... Derfor er akne faktisk en fordel for din hud

Hvad er sebacus filaments?

Sebacus filaments er en naturlig del af din follikel, som er den blære i huden, der eksempelvis omslutter dine små ansigtshår og dine porer. Det er små klynger, som opstår naturligt på eksempelvis din næse, og sebacus filaments har den funktion, at de er med til at opretholde olieproduktionen omkring de porer, de omkranser.

Grunden til, at de oftets forveksles med sorte porer er, fordi de ofte befinder sig på de olieholdige steder i dit ansigt, såsom næse, hage og pande, hvor man netop også kan have problemer med forstørrede porer. De bliver først synlige, når den follikel, de befinder sig i, bliver fyldt op med sebum.

Forskellen på sebacus filaments og porer er, at de sorte porer oftets er større og er fyldt op med både sebum, olie og skidt og bliver mørke, når proppen af poren kommer i kontakt med ilt og dermed bliver oxideret og mørk. Sebacus filaments er altså små klynger, der omkranser dine porer, men den gode nyhed er, at du faktisk godt kan komme af med dem.

Sådan kommer du af med dem

Det bedste råd er selvfølgelig altid at gå til en professionel kosmetolog, eksempelvis kan vi anbefale behandlingen Extremely Clean hos Dollface, hvor huden bliver renset helt i dybden.

Vil du gerne selv prøve kræfter med at rense ud, så husk at være vedholden, fordi sebacus filaments fyldes igen i løbet af 30 dage.

Vælger du at rense derhjemme, skal du gøre følgende: Læg en varm vaskesklud henover din næse i omkring et minut, og pres efterfølgende på din næse med fingrene, som du har rullet en kleenex rundt om.

Husk at have helt rene hænder, inden du begynder, da kontakt med bakterier vil øge chancerne for inflammation og dermed urenheder, og husk også at rense huden bagefter.

Du kan med fordel bruge en elektrisk rensebørste og et renseprodukt, der indeholder frugtsyrer, hvilket har en eksfolierende effekt på huden.

Produkter med frugtsyre vil generelt være med til at holde både porer og sebacus filaments nede, fordi frugtsyren renser dem fri fra den naturlige olie, der skaber alle problemerne.

Med denne nye viden burde det blive en del nemmere at få styr på de mørke prikker på næsen – hvilket nok vil skåne mange for en del fremtidige frustrationer foran spejlet.

Kilde:Yahoo Beauty

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!