Tromborg
© Anna Stokland

Marianne Tromborg: Derfor slår din hud ud om efteråret

Oplever du også, at huden er begyndt at drille i takt med efterårets komme? Eksperten gør dig her klogere på, hvad du kan gøre for at afhjælpe problemet.

Efterår er højsæson for at få drilsk hud. Selvom huden hele sommeren kan have opført sig eksemplarisk, kan den nu være både rød, slå ud og føles irriteret. Er det også et fænomen, som lige nu udspiller sig på din hud, så læs med her, hvor vi spørger Marianne Tromborg, hudekspert samt grundlægger af og CEO hos Tromborg, om gode råd, der kan få huden tilbage i balance.

Hvorfor tror du, at mange oplever at få mere irriteret hud eller hud, der slår ud, når efteråret kommer?
"Vejr, vind og koldere temperaturer er alle parametre, der kan få huden til at føles mere irriteret og sensitiv. I det hele taget er vejrskifte noget, som påvirker huden. Men gudskelov er sensitiv hud ikke altid en blivende tilstand. Man kan med en enkelt og god hudplejerutine med højteknologiske bioaktive ingredienser gøre noget ved det og afhjælpe en irriteret efterårs- og vinterhud."

Hvad er så dit bedste råd til at hjælpe en hud, som er ramt af efteråret?
"En enkel rutine, hvor man tilføjer masser af fugt og beskytter huden, inden man går ud i det kolde vejr. Det er vigtigt at pleje huden både morgen og aften. Et mildt renseprodukt efterfulgt af en effektfuld creme kommer man langt med, men serum og olier er også gode at supplere med. Serum er dyre, koncentrerede dråber, som virkelig kan redde en ramt efterårshud. En enkelt dråbe giver et mærkbart resultat. Forsegl også gerne med en olie. Da man opholder sig mere indendørs i denne tid, er en fugtgivende mist i løbet af dagen også et must, som tilfører øjeblikkelig fugt.

For Marianne Tromborg er cremen Below 10 degrees cream det bedste våben mod efterårsramt hud.

TROMBORG
Below 10 degrees cream
620 kr.

Kan du anbefale et produkt til at beskytte mod efterårets vind og vejr?
"Det bedste produkt til efteråret er vores Below 10 degrees cream. Den fungerer som en vinterfrakke for huden, og kan bruges alene eller som supplement til den daglige hudplejerutine – især på kinder til at forhindre rødme og karsprængninger."