Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mørke rande under øjnene © Wenn.com

Sådan slipper du af med mørke rande under øjnene

Lider du af mørke rande under øjnene? Slip af med de blålige cirkler og hævede øjenomgivelser med små justeringer i hverdagen. Vi guider dig på vej

Mørke rande under øjenene er de værste sladrehanke, fordi de vidner om, at du enten har haft for travlt, fået for lidt skønhedssøvn, eller ikke har prioriteret væske og sund mad.

Den tynde hud under øjnene reagerer på selv den mindste ubalance, gør det nemmere at se de mørke blodårer under huden og hæver lettere op end resten af ansigtet.

Lider du af mørke rande under øjnene, skal du læse med her, hvor vi gør dig klogere på, hvorfor du har dem – og ikke mindst, hvordan du plejer dem.

Derfor får du mørke rande under øjnene

Mørke rande under øjnene kan skyldes flere ting: Genetik, for lidt søvn eller mørk pigmentering. Dernæst kan mange opleve at blive hævede under øjnene på grund af væskeophobninger, hvilket giver skygger, som får randene til at se mørkere ud.

Ligeledes kan den tynde hud under øjnene blive endnu tyndere med alderen, og dermed står de mørke blodkar under huden mere frem, ligesom at allergi og rygning kan være med til at udvide blodkarerne og gøre de mørke cirkler endnu tydeligere.

Når først du har fundet årsagen til dine mørke rande, findes der heldigvis også en løsning, der matcher – og du får dem alle herunder.

Mindsk mørke rande ved at drikke vand

Når kroppen er dehydreret, holder den på væsken og du vil derfor opleve at være mere hævet i ansigtet, hvilket især kommer til udtryk ved hævede øjenomgivelser. Husk derfor at fylde vandglasset op flere gange, og helst så mange gange, at du får indtaget to liter vand dagligt. Drik også gerne et stort glas vand inden sengetid, så du ikke bliver dehydreret i løbet af natten, hvor der går flere timer uden væskeindtag.

Mindsk mørke rande ved at sove på ryggen

Er du generet af hævede øjenområder om morgenen, kan du med fordel begynde at sove på ryggen med en ekstra pude under nakken, så hovedet ligger højt. Det vil give mindre hævelser og et friskere udseende næste dag.

Mindsk mørke rande med øjencreme

Huden under øjnene er næsten 40 procent tyndere end huden i resten af ansigtet, og samtidig er det også den mindst elastiske del af huden. Derfor ældes huden under øjnene først og bliver med alderen tyndere og mere gennemsigtig. Styrkende øjencreme gør overhuden tykkere og kan mindske synligheden af mørke rande. Gå gerne efter en creme, der indeholder den udglattende ingrediens A-vitamin.

Mørke rande mindskes med øjencreme.

Øjencreme med A-vitamin mod mørke rande: A-vitamin eye creme, Beaute Pacifique hos Matas.dk 265 kr.

Mindsk mørke rande ved at spise mindre salt

Salt får kroppen til at holde på vandet, hvorfor det også giver mere hævede øjenområder og synligt mørke rande. Gør det derfor til en vane at skære al unødigt salt ud af din kost.

Mindsk mørke rande med solbeskyttelse

Du kender nok til mørk pigmentering på overlæben, men der kan også opstå mørk pigmentering under øjnene på grund af sol eller hormoner, hvilket kan forstærke indtrykket af mørke rande. Gør det derfor til en vane at bruge solcreme helt op til øjnene, så din pigmentering ikke forværres. Vil du spare tid om morgenen, kan du prøve en smart hybrid, der både gør det ud for øjencreme, concealer og solfaktor.

Mørke rande afhjælpes med solcreme.

Øjencreme med solfaktor mod mørke rande: Total eye 3-in-1 renewal therapy, Colorscience hos Skinstore.com 512 kr.

Mindsk mørke rande ved at droppe cigaretterne

Der findes utallige grunde til at droppe cigaretterne, og mørke rande er en af dem. Rygning er nemlig med til at give mørke cirkler under øjnene, og du bør derfor lægge cigaretterne langt væk. Rygestoppet vil også medføre en generelt flottere hud.

Mindsk mørke rande med daglig massage

Dræn de hævede poser under øjnene for væske med massage. Det giver både en øjeblikkelig effekt, men vil på sigt også sikre dig mindre hævede øjenomgivelser. Brug enten fingrene, en jaderulle eller en gua sha til at dræne ansigtet for væske, hvilket gøres ved at køre fingrene eller massageredskabet fra den ydre øjenkrog ind mod den inde øjenkrog. Gentag denne bevægelse ti gange, og gør det gerne flere gange dagligt.

mørke rande mindskes med massage.

Massageredskab til mørke rande: Rose quartz rose bud, Solaris Laboratories N.Y hos Beautyhero.dk 375 kr.

Mindsk mørke rande med kulde

På morgener, hvor dine øjne er ekstra hårdt ramt, kan du tage en kold isklump pakket ind i et klæde, eller et par skriver kold agurk, og holde dem under øjnene. Det vil få hævelsen til at falde, og få blodkarerne til at trække sig sammen, så de mørke rande bliver lysnet og eventuel hævelser falder.

Mindsk mørke rande med bedre nattesøvn

Du ved det nok godt, men en manglende nattesøvn er med til at få de store blodkar til at blive endnu mere tydelige under den tynde øjenhud. Derfor er det vigtigt at prioritere din nattesøvn, og du skal helst sove otte timer hver nat.

Sovemaske lyseblå

Sovemaske til bedre søvn og mindre mørke rande Silk eye mask, Slip hos Net-a-porter.com ca. 373 kr.

Mindsk mørke rande ved at passe på den sarte hud

Vær mild ved øjenområdet, da det er udgjort af meget tynd hud, der kan blive irriteret af selv det mindste, hvilket kan lede til rød hud under øjnene. Pas derfor på, når du renser makeuppen af, og vær opmærksom på, om brugen af parfume irriterer den sarte hud, ligesom det generelt er en god idé at få tjek på eventuelle allergier, der også kan komme til udtryk i hævede øjenomgivelser.

Mindsk mørke rande med C-vitamin

Den tynde hud under øjnene er mindre spændstig end resten af ansigtshuden. En af de ting, der kan hjælpe den og resten af ansigtet til at bevare sin spændstighed, er proteinet kollagen. Vitamin-C hjælper kroppen til at producere mere kollagen, og du kan derfor hjælpe denne proces på vej ved at spise mad, der er rig på C-vitamin, såsom kål, peberfrugt, broccoli, jordbær, citron, appelsin og blåbær.

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev