Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

uren hud zink © Anna Stokland

Overset ingrediens kan være svaret på urenhederne

De seneste år er mange nye og smarte ingredienser blevet brugt til at hjælpe på urenhederne, men måske har løsningen været foran os hele tiden?

Nytænkning har ledt til mange gode ting gennem historien – og ikke mindst i skønhedsverdenen. Kaster du et blik tilbage på de seneste ti år, har der været et væld af innovationer. Sheet masker, selvopvarmende hudpleje, elektriske rensebørster og ikke mindst nye produkter til at afhjælpe en af de mest udbredte hudgener: Urenheder.
Men at dømme ud fra et gammelt fransk apotekermærkes populære produkt til urenheder, er nyt måske ikke altid det bedste, da dette produkt stadig købes hver tiende minut, på trods af, at opskriften bag er 70 år gammel.

Løsningen på problemhud

Den gamle kending zink er en af hemmelighederne bag det franske apotekermærkes, Payots, populære sos-produkt til urenheder ved navn Pâte grise l’originale.

Produktet skal duppes på urenhederne natten over, og er i så høj efterspørgsel, at der efter sigende skulle blive langet en udgave over disken hver tiende minut i Frankrig. Zink har længe været en kendt ingrediens, men har de seneste par år stået i skyggen af for eksempel salicylsyre, som er en effektiv men til tider skrap ingrediens. Har du oplevet, at huden begyndte at skalle eller blive irriteret, når du duppede løs med salicylsyren, skal løsningen måske findes i at skifte over til et zinkholdigt produkt.

Payots produkt kan dog stadig kun købes online herhjemme, men er du så heldig at skulle til Frankrig på et tidspunkt, er det at finde på ethvert fransk apotek.

Indtil da, kan du også svinge forbi et dansk apotek, hvor du finder et andet fransk mærke, A-derma. Deres sortiment byder også på et virkeligt effektivt men knap så kendt produkt, Dermalibour+, som er lidt af en mirakelmager til urenhed på grund af dets høje indhold af zink.
Smør cremen på urenhederne i et tykt lag inden sengetid, hvor den vil dæmpe dem natten over uden at irritere huden. Den kan desuden også bruges under mundbindet i et tyndt lag, hvis huden er begyndt at slå ud efter hyppig brug af mundbind.

pate-grise-originale-payot-3390150561580-packshot_1024x
PhanoPharmacy_Tracuuthuoc_-A-Derma-Dermalibour-Repairing-Cream-50ml_01122018
Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev