Hyaluronsyre og retinol: Derfor virker dine cremer bedst om natten
© Anna Stokland / Isabel Marant SS19

På dette tidspunkt virker dine cremer bedst

Klokken 18, 21 eller 23? Få overblik over, hvad der sker med din hud i løbet af natten, og hvornår du får mest ud af din hudpleje

Udtrykket skønhedsøvn er meget rammende, når vi skal beskrive, hvilke fordele søvnen har for vores hud.

Det er nemlig om natten, at huden reparer alle de ting, den er blevet udsat for i løbet dagen, heriblandt sollys og forurening.

Men hvad er det helt præcist, der sker med din hud – og hvornår skal du bruge plejende cremer for at hjælpe den på vej? Det giver vi dig svaret på her.

Du kan få smuk og ensartet hud, hvis du plejer den på det rigtige tidspunkt.

© Anna Stokland / Altuzzara SS19

Fra klokken 21 til 23

I løbet af dagen bliver vores hud udsat for forskellige stressfaktorer, men fra klokken 21 til 23 begynder huden at slappe af. Derfor vil den i dette tidsrum være mest modtagelig over for de plejende ingredienser, som findes i serummer og cremer. For at give din hud den optimale pleje, skal du altså sørge for at rense og smøre den imellem klokken 21 og 23.

Det er også i dette tidsrum, at søvnhormonet melantonin begynder at blive udløst i kroppen. Melatonin gør det lettere at falde i søvn, og er samtidigt medvirkende til at reparere din hud for skader fra solens stråler og forurening.

Fra klokken 23 til 06

Man får mest ud af søvnen fra klokken 23 til 06, hvilket blandt andet skyldes, at det er her vores væksthormon udløses. Væksthormonet hjælper os til at vokse gennem barndommen og teenageårene, men det hjælper os også igennem hele livet med at reparere og danne nye celler, hvilket er gode nyheder for huden.

Det er altså her, at de gamle celler udskiftes med nye friske celler.

Fra klokken 06 til 09

Sidst på natten og tidlig morgen skriger din hud på fugt, fordi du ikke har fået vand i løbet af natten. Derfor kan det være en god idé at drikke et stor glas vand inden sengetid for at modvirke tørhed.

Derfor ...

... er det ikke ligegyldigt, hvornår og hvad du smører i ansigtet inden sengetid.

Hvis du vil have maksimalt udbytte af dine plejeprodukter, bør du blandt andet gå efter produkter med ingredienserne retinol og hyaluronsyre.

Retinol vil øge din cellefornyelse samt indholdet af kollagen i huden, hvilket gør huden spændstig. Hyaluronsyre giver huden masser af fugt, som du særligt har brug for i søvnens sidste timer.

MERE FRA COSTUME