© anna stokland

Pas på din hud i kulden

Huden føles tør og stram, og den er mere grå end glowy. Er din hud ramt af vinteren, så læs med her, hvor vi giver dig 6 tricks til en sund og afbalanceret vinterhud.

De fleste af os kender til vinterens mindre gode virkning på huden. Den føles mere tør og stram, sommerens glød er for længst forsvundet og mange døjer med rødme og knopper.

Disse 6 tips vil guide dig til, hvordan du får din hud bedst igennem vinteren.

Rens mildt

På trods af, at din ansigtsrens ikke sidder længe på huden har den stor betydning for, hvordan din hud har det. Din hud må aldrig føles hverken stram eller tør efter du har renset den. Hvis den gør det, så bør du skifte din rens ud med en mildere cleansing balm eller renseolie, der ikke stripper huden for fugt. Ellers risikerer du at stå tilbage med en tør og irriteret hud eller en hud, der går i overproduktion af fedtstoffer – med andre ord, en hud i ubalance.

Stay hydrated

Sørg for at din hud får fugt både indefra og udefra. Skru op for dit indtag af nærende olier ved eksempelvis at spise flere nødder og avokado. Derudover bør du supplere din kost med et omega 3 og omega 6 tilskud. Døjer du med en tør hud, så vil særligt omega 3 hjælpe – også på din huds glød og spændstighed.

Derudover kan det være en god ide at skrue ned på kaffe og op for te. Vælg hvid eller grøn te, der har det højeste indhold af mineraler og antioxidanter.

Beroligende serum

Det ene øjeblik sidder du i et opvarmet kontorlandskab og det næste cykler du i strid modvind. Det kræver sin hud at klare sig igennem den danske vinter. En sensitiv hud er ofte karakteriseret ved rødme eller en prikkende fornemmelse – særligt på kinderne. En favorit hos Costumes skønhedsredaktør Marie Hindkær er Ritual Serum fra Lesse:

“I de perioder, særligt om vinteren, hvor min hud føles ude af balance eller irriteret er dette serum min redning. Med calendula og gurkemeje virker den både beroligende og balancerende på huden. Om morgenen bruger jeg den under min creme og spf – og om aftenen bruger jeg den alene.”

Intensivt fugtboost

Giv din hud et nærende fugtboost med en ansigtsmaske. SOS comfort nourishing balm mask fra Clarins er perfekt til formålet. Med mangosmør nærmest smelter den ind i huden, og efter at have siddet i blot 10 minutter vil du føle at din hud er langt mere fugtmættet og beroliget. Brug den et par gange om ugen – og selv den tørreste hud vil føles mere blød og smidig.

Hold barrieren intakt

Der bliver talt meget om hudbarriere i øjeblikket, og med god grund. En skadet hudbarriere vil give en på overfladen tør og måske ligefrem skællende hud, og du vil føle dig mere grå end glowy. Hvis skaden er sket, og din hudbarriere er svækket, så skal du have fat i en barriere-creme, der både reparerer og giver maksimal beskyttelse. Brug den som det sidste step i din hudplejerutine, da hudbarrieren forsegles, og intet du kommer ovenpå vil trænge igennem.

Sov godt

Sørg for at få din nattesøvn. Det er nemlig om natten, at huden for alvor går i reparationsmode. Sover du dårligt, eller får du for lidt søvn, så vil det kunne ses på din hud – allerede om morgenen. Huden vil synes mere trist og uden glød – og den kommer ganske enkelt ud af balance. Vågner du efter en hård nat, så sæt 5 minutter af til en ansigtsmassage, eller prøv det koreanske trick, hvor du fylder en skål med koldt vand og nogle isterninger. Hold ansigtet i det kolde vand i 20-30 sekunder. Effekten er ikke til at tage fejl af, dit ansigt får med det samme en fornyet udstråling som følge af det kolde gys. Ligesom det kolde vand har en anti-inflammatorisk effekt.