I denne rækkefølge skal du bruge dine hudpleje produkter

Så vigtig er rækkefølgen på din hudpleje

Det kan være svært at holde styr på rækkefølgen, men bruger du ikke din hudpleje korrekt, kan det have konsekvenser for din hud

Hudplejeuniverset kan være lidt af en jungle, og det er særligt svært at gennemskue i hvilken rækkefølge de forskellige produkter skal bruges. Men hvis du tænker, at rækkefølgen er ligegyldig, så længe du faktisk får brugt dine plejeprodukter, er det desværre forkert.

Rækkefølgen har nemlig stor betydning for, hvor meget du får ud af din hudpleje, og det er spild af dyre produkter, hvis ikke de bliver påført rigtigt.

Derfor giver vi dig her en kort guide til den rigtige rækkefølge, og så er det ellers bare med at smøre løs med god samvittighed.

Psst ... Derfor virker dine cremer bedst om natten

1. Ansigtsmist

Start altid med et pift ansigtsmist, som neutraliserer det lag af kalk, som vandhanens vand har efterladt på dit ansigt efter rens. Ved at bruge en ansigtsmist vil dine næste produkter få nemmere ved at trænge ind og gøre gavn for din hud.

2. Serum

Brug derefter serum, som oftets har en lettere tekstur end dine olier og cremer. Dine olier vil nemlig godt kunne trænge igennem dine vandholdige serummer, men det omvendte gør sig ikke gældende, og er dermed spild af produkt.

Bruger du serum med frugtsyre i, så læg den først, da det har en eksfolierende effekt, som vil gøre din hud mere modtagelig over for næste lag serum eller creme.

3. Giv huden tid til at absorbere

En god regel er altid at huske at give huden nok tid til at optage dit første plejeprodukt, inden du smører næste lag på.

Vent derfor i mindst fem minutter, og gerne endnu længere tid, inden næste lag serum, creme eller olie påføres.

4. Creme

Efter din(e) serum(mer), er det nu tid til at fugte med en fugtighedscreme. Hvor serum er rettet imod specifikke problemområder, er fugtighedscremen oftest spækket med ingredienser, der er givende for hele ansigtshuden, og som er med til forstærke serums virkning.

5. Olie

Efter serum og creme, kan det være en god idé at afslutte med nogle få dråber olie, især her om vinteren, hvor huden bliver ekstra tør.

Spray gerne ansigtet med en mist inden du påfører olien, så absorberes den bedre.

Olieholdige produkter skal desuden altid bruges til sidst, fordi de nemmere kan penetrere dine lettere og vandbaserede produkter.

6. Solfaktor eller A-vitamin

Om dagen vil det være en god idé at påføre solcreme, især hvis du har problemer med pigmentpletter. Om aftenen skal du til gengæld ikke bruge solcreme, men her vil det derimod være givende at behandle huden med A-vitamin.

A-vitamin har en udglattende effekt på huden og kan også mindske de pigmentpletter, som mange danske kvinder døjer med.