© Christabelle Beaudry

Sådan holder du huden pæn under mundbindet

Urenheder og klattet makeup er nogle af de udfordinger, der kan udspille sig under mundbindet. Vi guider til, hvordan du kan tage dig af din hud, imens du passer på dig dig selv og dine medmennesker.

Efter det er blevet et officielt krav, at alle skal bære mundbind eller visir i den kollektive trafik, har flere af os stiftet bekendtskab mundbindets bestemt ikke alvorlige, men dog små gener. Mange oplever nemlig, at huden slår ud eller bliver irriteret under den beskyttende maske samt, at makeuppen bliver tværet ud. I USA har de længe båret mundbind, og her er de drilske sideeffekter for huden blevet så udbredt et fænomen, at det nu går under navnet maskne – en sammentrækning af ordene maske og akne. Da mundbind formentligt fortsætter længe endnu med at være en fast del af hverdagen, er her et par gode råd til, hvordan du bedst passer på din hud imens.

Less is more

Det indelukkede miljø, der opstår under mundbindet, kan være med til at tilstoppe huden - især ved for mange lag creme, serum og olie. Derfor vil huden i denne tid have bedre af let pleje uden for mange tilstoppende elementer. Gå efter en let dagcreme eller en oliefri-gel, hvis du i forvejen har tendens til at slå ud.
Omvendt bør du ikke bruge for skrappe eller udtørrende produkter, da huden kan blive tyndslidt på de steder, hvor mundbindet sidder og trykker direkte ind på ansigtet.

Vi anbefaler, at du bruger et mildt renseprodukt, en toner, som lukker porerne og fjerner overskydende olie. Dernæst skal der fugtes ved hjælp af et mildt serum med plejende ingredienser af for eksempel niacinamid og zink, som også mindsker fremkomsten af urenheder. Afslut med en let dagcreme eller en oliefri-creme, hvis du generelt har tendens til urenheder.

Makeup

På dage, hvor du ved, du skal have mundbind på, bør du springe den tunge makeup over og vælge et lettere alternativ - i hvert fald fra næsen og ned. Tung makeup øger både chancen for tilstoppede porer og risikerer at blive klattet og lægge ujævnt under mundbindet. Gå derfor efter en let dagcreme med farve i eller en meget let foundation, som ikke vil klatte under bindet. Har du ikke har brug for dække, så læg i stedet en perlende primer, som ikke bliver tværet ud, men giver huden smuk glød.

Hold igen med gloss og læbestift, da selv den mest slidstærke formel kan ende på indersiden af dit mundbind, og siden blive tværet rundt på ansigtshuden. Skru også ned for din blush, da maskens kanter skærer midt på kinderne og giver uheldige streger i din makeup. Desuden øger bakteriefyldt makeup chancen for urenheder på de steder, hvor masken gnider på huden.

Efter masken

Når du tager masken af igen, har huden godt af lidt fugt, så trykmærkerne fra maskens kanter hurtigere udligner sig. Her er en ekstra nærende ansigtsmist med indhold af hyaluronsyre en nem genvej til fugt på farten.