reducer mørke porer og hudorme med silke og k-beauty
© Anna Stokland / Bottega Veneta SS18

Sådan reducerer du porer med silke

Den seneste tendens fra K-beauty er et perfekt (og prisvenligt) match til den sarte skandinaviske hud

Silke har altid været et dyrebart materiale, som både syner og føles luksuriøst. Derfor har silke også gjort sit indtog i skønhedens verden, hvor flere vælger at udskifte det slidte bomuldssengetøj med silkebetræk, fordi det lækre materiale ikke suger fugt fra huden i løbet af natten.

I Asien er de også begejstrede for silke, hvor den seneste tendens indenfor K-beauty er centreret omkring det luksuriøse materiale, der skulle være en af årsagerne bag deres smukke hud med minimale porer.

Psst ... Sådan laver du din egen sheetmask

Flere og flere asiatiske kvinder er nemlig begyndt at rense huden med silkepupper spundet af silkeorme. Det lyder måske bizart, men skulle give en smuk og ensartet hudoverflade.

Derfor virker det

Silkepupperne kommer som små, tørre bolde, der skal blødgøres i vand, hvilket får dem til at frigive proteinet sericin, der har en særlig evne til at fugte huden i dybden. Sammen med den peelende effekt, du får af at køre pupperne rundt i ansigtet, vil du ved kontinuerlig brug få en gennemfugtet og renere hud med mindre tilstoppede porer.

Den milde silkepeeling er heldigvis nået hele vejen til Danmark, hvor Miqura står bag pupperne Peel me facial tips bestående af den fineste thaisilke.

Sådan gør du:

Blødgør to pupper i cirka 60 graders varmt vand, lad dem ligge i 2-3 minutter, og sæt så en puppe på hver pegefinger. Derefter skal du føre dem rundt på den afrensende ansigtshud i cirkulære bevægelser.

Vil du have den bedste effekt og minimere de store porer, bør du peele ansigtet omkring fire gange i løbet af ugen. Pupperne kan genbruges op til fem gange.