Sådan får du en smuk hud

Mørke rande, urenheder, rødme og manglende glød – problemer i huden kan sjældent løses med produkter alene. Se, hvordan du kommer dem til livs indefra

smuk hud © Anna Stokland
1 / 8

Rødme og sprængte blodkar, tilstoppede porer, tør hud og uheldige bumser. Der er rigelige irriterende hudtilstande, som ikke kan løses ved at tilføre dyre cremer på overfladen.

Sådan her får du smuk hud indefra.

Kosttilskud
2 / 8

Rødme og sprængte blodkar

ÅRSAG
Blussende eller permanent rødme i huden og sprængte blodkar kan være tegn på skrøbelige blodkar eller stress og betændelse i kroppen. Det kan dog også være genetisk betinget.

LØSNING Få godt med anti-inflammatoriske antioxidanter, særligt fra grønne, orange og røde grøntsager og bær. De indeholder styrkende og beskyttende karotenoider.

Karotenoidet astaxanthin, vinduekerneekstrakt og gotu kola er en god kombination mod rødme, sprængte blodkar og slap hud. Det findes i 3-1 Beauty booster fra Vitaviva. Tag en til fire kapsler dagligt.

3-1 Beauty Booster, Vitaviva 401 kr.

Slip af med mørke rande © Unsplash.com
3 / 8

Mørke rande

ÅRSAG
Mørke rande under øjnene kan være et tegn på, at nyrer og binyrer er under pres – for eksempel på grund af dehydrering.

LØSNING
Start din dag med at drikke et glas vand tilsat 1-2 teskefulde æbleeddike. Det afhjælper væskeophobninger på grund af syre-base-balancen. Drik minimum to liter vand dagligt, og suppler gerne med en kop grøn te.

Røde grøntsager som gulerødder, rødbeder og rød peberfrugt har et højt indhold af phytokemiske stoffer som karotenoider, der modarbejder de frie radikaler, som laver ravage i vores celler og skader krop og hud. Juice dem, og drik et stort glas hver dag.

sådan slipper du for porer © Pexels.com
4 / 8

Tilstoppede porer, særligt på næsen

ÅRSAG Ubalance omkring bugspytkirtlen og ustabilt blodsukker.

LØSNING Balancér dit stresshormon, det forvirrer nemlig dit blodsukker: Drik en halv til en hel liter brændenældete dagligt. Brændenælde indeholder glucogenin, som nedsætter blodsukkeret og samtidig indeholder hudvenlige mineraler og phytostoffer, der detoxer din hud.

En dyb nattesøvn er med til at stabilisere dit hormonsystem. Gå i seng inden 22.30 – søvn inden midnat tæller dobbelt så meget på skønhedskontoen som den efter midnat.

slip af med bumser © Unsplash.com
5 / 8

Bumser på hagen

ÅRSAG Urenheder på hagen kan skyldes, at hormonsystemet er i ubalance, uregelmæssige menstruationer, eller at din lever er under pres – for eksempel på grund af for mange fester og for lidt søvn og hvile.

LØSNING Sørg for at drosle ned, og undgå sukker og slik – det tilstopper porerne indefra. Spis mandler og græskarkerner, chiafrø og hørfrø, som indeholder plantestofferne lignaner, der balancerer dine hormoner. Blend dem, tilsæt lidt kanelpulver og lakridsrod, og spis blandingen på yoghurt eller skyr.

Spis blomkål med ristede græskarkerner og økologisk tofu med dressing lavet på oliven- eller hørfrøolie blandet med eddike og krydderier – det indeholder gavnlige stoffer for dine hormoner.

slip af med tør hud
6 / 8

Tør hud

ÅRSAG Tør hud skyldes mangel på væske og fedtstoffer, der binder væsken.

LØSNING Drik to til tre liter vand dagligt. Sørg for, at der er gode fedtstoffer i stort set alt det, du spiser – for eksempel økologisk og koldpresset kokosolie og økologisk smør og olivenolie.

Spis oliven og fed fisk som makrel, sardiner og laks, og gå efter væskeholdige grøntsager som spinat, iceberg, tomater, agurk og selleri. Tag tilskud af koldpresset fiskeolie, for eksempel fra Nordic Naturals.

Kokosolie, Pureviva hos Helsebixen.dk 110 kr. (før: 150 kr.)

kosttilskud sensitiv hud
7 / 8

Sensitiv hud

ÅRSAG Følsom hud med rødme, tørhed, fedtet T-zone, irritation, udslæt, knopper og bumser kan opstå på grund af madintolerance, dårlig fordøjelse og ophobning af hormonlignende giftstoffer, pesticidrester og plastik i kroppen.

LØSNING Bland en teskefuld mælkesyrebakterier, NDS Barrier, i et glas kogt, lunkent vand. Lad blandingen stå i 15 minutter, og drik det, lige inden du går i seng – det tætner din tarmslimhinde og bekæmper dårlige bakterier og svampe, der skaber inflammation i systemet.

Spis økologisk – med sensitiv hud er du ekstra sart over for miljø- og sprøjtegifte.

Probiotic barrier, NDS hos Naturoghelse.dk 247 kr.

sådan får ansigtet glød © Unsplash.com
8 / 8

Manglende glød

ÅRSAG Tristhed og manglende udstråling og glød kan opstå på grund af mangel på næ ringsstoffer, rygning, for lidt udendørsliv, fordøjelsesproblemer og dårlig blodcirkulation.

LØSNING Spis masser af grøntsager, især gulerødder, rødbeder og rød peberfrugt. De gør underværker for din glød. Spis æggeblommer – de indeholder gode nærings- og fedtstoffer.

Motion sætter gang i blodcirkulationen og giver glød til kinder og hud, så på med løbeskoene. Og husk at drikke vand.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev