Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

IMG_0243 © Marie Alkestrup

Sensitiv hud? Skønhedsredaktørens svarer på læsernes spørgsmål

Kan man rense huden på en skånsom måde? Og hvad skyldes rødme om munden? Vi har her samlet op på nogle af de spørgsmål, I læsere stillede på Instagram til skønhedsredaktør Marie Alkestrup om pleje af sensitiv hud.

Det kan være svært at finde ud af, hvorfor din hud reagerer, som den gør, og hvordan du passer bedst muligt på den, hvis den er særligt sensitiv. Derfor sad Costumes skønhedsredaktør Marie Alkestrup klar på Instagram til at svare på jeres spørgsmål om pleje af sart hud – og her kan I læse en opsamling på nogle af de spørgsmål, der gik igen.

Hvad kan det skyldes, at jeg får dårlig hud omkring munden?

Hos mange kvinder påvirkes huden om munden af vores hormoner og cyklus. Urenhederne skyder ofte frem lige før eller under din menstruation.

Uren hud om munden kan dog også være udtryk for hudsygdommen perioral dermatitis, som er en reaktion på brugen af for skrappe produkter. Du kan se forskel ved at kigge grundigt efter, og se, om huden kun er uren, eller om den også ser rød og skællende ud.

Sidstnævnte skal løses ved at skære helt ned på de daglige produkter, så du kun bruger rens og et mildt plejeprodukt. Undlad også makeup i en periode, og hold fingrene fra området – hvilket i øvrigt gælder for al uren hud.

Hvordan renser jeg min hud uden at skade den?

Har du sensitiv hud til den tørre side, skal der renses med milde produkter, som ikke udtørrer din hud. Prøv en rensemælk, og undlad at hive for meget i huden, når du påfører og vasker produktet af efterfølgende. Det kan nemlig give unødig irritation og rødme.

Når du skal rense din hud, så prøv at påføre det med håndfladerne, hvor du presser renseproduktet ind i huden i stedet for at gnide i store cirkler. Det samme gælder for brug af håndklæde: Her bør du heller ikke gnide på huden, men derimod duppe huden tør.

Hvordan passer jeg bedst på sensitiv hud i solen?

Er din hud sensitiv, vil den formentlig også reagere tydeligt i solen med for eksempel kløe eller rødme. Derfor er det bedst at holde dig i skyggen, bruge beroligende pleje under din solbeskyttelse på krop og i ansigtet og at beskytte mod solen med høj faktor, som ikke irriterer din hud yderligere.

Er det især huden i dit ansigt, der føles sensitiv, så smør med en mild solcreme lavet særligt til den udsatte ansigtshud, så du passer bedst muligt på den i de skadelige stråler.

Hvis jeg oplever fedtet og uren hud som 25-årig, hvad skal jeg så gå efter af produkter?

Mange oplever, at urenhederne først kommer i midt-tyverne, hvilket ofte bliver kaldt voksenakne. I det tilfælde bør du altid være grundig med at huske at bruge rens morgen og aften, så dagens skidt, produkt-rester og sved ikke tilstopper dine porer yderligere.

Derudover bør du undgå rens med skrappe, udtørrende produkter, da det kan give mere ubalance i hudens talgproduktion, hvilke fører til en mere olieret hud. Smør gerne med produkter med A-vitamin, hvilket både kan hjælpe med at mindste porer og minimere de første, begyndende linjer i ansigtet.

Makeup kan også tilstoppe din hud, så prøv at skifte din foundation ud med et plejende serum i stedet. Det grønne skær i Clarins Calm-Essentiel Redness Corrective Gel dæmper ikke bare rødmen, men også de røde urenheder. Gå efter med en concealer, og dæk urenhederne enkeltvis. På den måde er det kun få områder af din hud, som er dækket af makeup.

Vil du have flere brugbare råd til pleje af blandt andet sensitiv hud, kan du på IGTV se vores serie á tre afsnit i samarbejde med Clarins med Marie Alkestrup, der giver en masse tips til din hudpleje.