Her er skønhedsprodukterne til din Roskilde Festival

Vil du forblive skøn under hele festivalen? Så skal du undlade at pakke den flydende foundation og din almindelige mascara, og i stedet gå efter disse produkter

Skønhedsguide til Roskilde Festival © Victor Jones
1 / 14

De rette festivalsprodukter

Er du på vej til Roskilde Festival, har du formentligt styr på både vådservietter, håndsprit og vigtigst af alt: Solbrillerne, der kan redde selv det mest tømmermandsramte ansigt.

Men vil du gerne bevare lidt af dine daglige skønhedsrutiner trods de næste dage skal tilbringes i mudder, tissesøer og varme telte, får du her de nemmeste og mest hygiejniske tips.

Festival og vådservietter
2 / 14

Fugtende vådservietter

Selv på festival er det en god idé at huske den daglige rens, særligt fordi du om dagen sikkert både sveder og har masser af solcreme og skidt på ansigtet, som skal renses af. Med disse vådservietter bliver det lidt lettere at holde huden ren og velplejet med nærende kokosvand.

Skin prep soft cleansing tissues, Amazing Space 49 kr.

travelsize til Roskilde Festival
3 / 14

Rens uden vand

Du har sikkert tusindvis af renseservietter med, men det kan også være rart med en skummende rens, så du får følelsen af et helt rent ansigt bare en gang i mellem.

Cleansing foam travel size, Tromborg 150 kr.

Avene thermal kildevand
4 / 14

Afkølende hjælper

Kan du ikke undvære vand i ansigtet, er en mini Thermalkildevand på spray den nemmeste måde at vaske ansigtet – helt uden at forlade din lejr. Det plejende kildevand kan desuden også bruges til at afkøle og dæmpe en rødmende og varm hud.

Thermalkildevand i rejsestørrelse, Avène hos Webapoteket.dk 39,50 kr.

Lille creme til festival
5 / 14

Fugt

Selvom hygiejnen holdes på et minimum under en festival, er det en god idé at give huden daglig fugt. Vælg en creme med pumpedispenser, således at du ikke skal stikke dine bakteriefyldte fingre direkte ned i cremen – så kan den også bruges, når du er hjemme igen.

Skin rescuer, Kiehl's hos Magasin.dk 285 kr.

Solcreme til festival
6 / 14

Makeupvenlig solcreme

Det er vigtigt at beskytte den sarte ansigtshud imod solens skadelige stråler, og det bliver ikke nemmere end solbeskyttelse på spray.

Denne sprayvariant med faktor 50 fra Biotherm kommer ud i en let støvsky der ikke ødelægger makeuppen, og har den perfekte taske-størrelse, så du kan beskytte huden flere gange i løbet af dagen.

Eau solaire hydrante mist, Biotherm hos Matas.dk 200 kr.

Mineral foundation fra Tromborg i favourite
7 / 14

Oliefri makeup

Vil du dække de efterhånden lettere rødmossede kinder, så dæk den med en mineralfoundation eller en pudder. Den faste makeup vil ikke udvikle nær så mange bakterier, som den flydende foundationvil efter en uge i et kogende telt.

Ligeledes vil en pudder eller en mineralfoundation ikke tilstoppe porerne i samme grad som den flydende og olieholdige makeup, og vil derfor holde din hud renere og pænere under hele festivalen.

Mineral foundation i favourite, Tromborg 360 kr.

Concealer til mørke rande
8 / 14

Concealer

Du kan komme rigtig langt med denne concealer, som både frisker de mørke øjenområder op, dækker den røde næse og dine urenheder.

Ligeledes kan du vaske penselapplikatoren, når du kommer hjem, så du også kan få glæde af den lette og lækre concealer, når festivalen er slut.

Active light, Jane Iredale hos Matas.dk 265 kr.

Øjenvippebukker til lange vipper
9 / 14

Smukke naturlige vipper

Med en vippebukker, som buer og løfter vipperne, behøver du nærmest ikke mascara – især ikke hvis du farver vipperne mørke, inden du tager på festival.

Øjenvippebukker, Tweezerman hos Matas.dk 170 kr.

vandfast mascara test
10 / 14

Mascara med gummiapplikator

Kan du ikke undvære mascara, så vælg en prisvenlig variant, som kan smides ud efterfølgende. Den mængde af bakterier, der kommer på mascaraen i løbet af en uge på festival, skal nemlig ikke i nærheden af øjnene, når du er hjemme igen.

Vælger du en vandfast variant, undgår du også sorte pandaøjne under regn, sved, eller glædestårer.

Paradise exstatic waterproof mascara, L’Oréal Paris hos Magasin.dk 100 kr.

neutral øjenskygge
11 / 14

Øjenskygger

Vælg en øjenskygge i en fin jordfarve, som kan give lidt definition til øjnene på de dage, hvor du faktisk orker at gøre lidt mere ud af dig selv – og tager du en palette med, kan du også pifte øjnene op med en lys farve under brynene og i øjenkrogen.

Photo edit eye shadow trio i goals, Smashbox hos Zalando.dk 179 kr.

Balm med solbeskyttelse og spf
12 / 14

Læbepomade med SPF

Husk en god læbepomade med solfaktor, som både kan beskytte og fugte tørre læber, holde brynene på plads, give kindbenene shine og pleje en eventuel solskoldet næse.

Sun lip color splash spf30, Shiseido hos Magasin.dk 215 kr.

mini tørshampoo på Roskilde Festival
13 / 14

Tørshampoo

Du ved nok allerede, at en tørshampoo er guld værd på Roskilde. Søger du en, der holder håret fedtfri i ekstra lang tid, og som kan være i en lille taske, er denne mini-variant et godt bud.

Dry shampoo, Sephora.dk 60 kr.

Festivalskit til det hele
14 / 14

Festivalskit til det hele

Vil du gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du også købe et samlet festivalskit som dette fra Matas, hvor du blandt andet får renseservietter, desinficerende gel og en opfriskende sheet mask.

Festivalkit, Matas 100 kr.

Mere om Hudpleje? Få Costumes nyhedsbrev