Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

online hjemmebehandling © Anna Stokland

Skønhedsredaktøren: Dette er det bedste, jeg har gjort for mig selv under lockdown

Frisører, ansigtsbehandlere og neglesaloner er stadig lukkede, men da Costumes skønhedsredaktør blev inviteret til at prøve denne hjemmebehandling, fik det hende til at føle, at hun var tilbage i hænderne på de professionelle.

At håret snart er så langt, at der kan flettes sweatere af det, er et lille offer i en tid, hvor mange ofrer så meget i forsøget på at holde covid-19 for døren. Men ikke desto mindre tager jeg ofte mig selv i at sidde hjemme i stuen og drømme mig væk til en tid, hvor man kunne tage på bar om fredagen og få lagt ansigtet i de rette folder igen lørdag med den ultimative selvforkælelse: En professionel ansigtsbehandling.

Jeg har siden forsøgt at genfinde den følelse af forkælende pleje, og det er endelig lykkedes takket være dette virkelig smarte corona-tiltag.

Online behandling

Igennem den økologiske hudplejeklinik Mynthe i København prøvede jeg en af de fire økologiske online hjemmebehandlinger, som ejeren Mona Tahtamouni Molin netop har udviklet i forsøget på at give kunderne lidt hudkærlighed gennem skærmen. Med hver guide følger et kit, hvis små bøtter er tydeligt markeret, så du ved, hvornår og hvordan de skal bruges under den time lange videoguide.

Jeg valgte guiden Slow aging, da et år med corona og isolation har sat sine spor i ansigtet. Med denne behandling arbejder du i samarbejde med Mona på linjer og glød – og sidstnævnte skal jeg love for, at jeg fik meget af.

Sådan foregik hjemmebehandlingen

Jeg satte mig til rette foran skærmen en helt almindelig hverdagsaften, og idet jeg trykkede play, tonede Monas ansigt frem på skærmen og hendes blide stemme førte mig igennem hele behandlingen. Min behandling startede med to slags rens, dernæst fulgte ansigtsmassage – af den avancerede slags, jeg normalt ikke selv ville kunne finde ud af – hovedbundsmassage, ansigtsyoga og til sidst flere lag lækker hudpleje.

Resultatet?

Først og fremmest følelsen af total afslapning og ultimativ selvforkælelse. Kombinationen af Monas blide stemme og den massage, hun tålmodigt guidede en i at udføre, gav mig følelsen af at være til ansigtsbehandling, på trods af at det hele var foregået hjemme i stuen ved hjælp af egne anstrengelser. Og det er der en god forklaring på ifølge Mona:

“Ved at skabe et rum med for eksempel blid massage og blid indsmøring af din krop og ansigt med fuld opmærksomhed, kan du berolige dit nervesystem. Og alt hvad der vender energien og opmærksomheden indad udløser oxytocin som er et lykkehormon, der udskilles i kroppen, hver gang du gør noget godt for dig selv.”

Jeg tror, at der flød en masse oxytocin rundt i mig, da jeg den aften gik i seng med en dejligt afslappet følelse og hud, som så og føltes fuldstændig gennemfugtet, og også føltes mere opstrammet næste morgen takket være den effektive ansigtsmassage. Det bliver ikke sidste gang, at jeg tyr til denne behandling, da den gav mig en følelse og et resultat, jeg ikke tidligere har kunne genskabe derhjemme.