© anna stokland

Sådan undgår du urenheder efter flyveturen

Den tørre luft i flykabinen kan være en hård omgang for huden. Slip for både urenheder og irriteret hud med disse simple råd

Der findes ikke meget bedre end at skulle ud at rejse, men lige så skøn som ferien er, lige så udfordrende kan flyveturen være for huden.

De fleste kender nok til følelsen af, at huden føles tørrere efter timer i en flyver. Dette skyldes, at luften i kabinen er enormt tør, og den lave luftfugtighed udtørrer huden helt nede i de dybere lag. Ligeledes kan folk med meget olieret hud opleve at få en mere fedtet hud efter en lang flyvetur. Igen er det den tørre luft, som skaber problemer – når huden udtørres, vil den overkompensere ved at danne mere talg.

Ikke så overraskende kan det lede til flere urenheder de følgende dage, men både tørhed og urenheder kan undgås ved hjælp af én ting: Fugt.

AVENE
Hydrance boost concentrated hydrating serum
289 kr.

Inden rejsen

Eksfoliér

Et par dage inden flyveturen bør du give din hud en mild peeling. Det er vigtigt at få de døde hudceller væk fra huden, da det vil gøre det nemmere for din fugtende pleje at trænge igennem. Ligeledes vil det give færre urenheder, fordi der er mindre ophobet materiale i dine porer, som potentielt kan blive til betændte urenheder.

Masser af fugt

En uge inden flyveturen kan du med fordel begynde at bruge et ekstra fugtgivende serum, gerne et som indeholder enten hyaluronsyre, niacinamid eller glycerin, der er sværvægtere inden for fugtpleje.

BIOTHERM
Aqua bounce flash mask
49 kr.

Under flyveturen

Hold dig makeupfri

Hvis du kan, så hold huden fri for makeup. Det gør det også nemmere at give ansigtet fugt under flyveturen, hvis du ikke skal tænke på at holde makeuppen intakt. Kan du ikke undvære makeup, så vælg eksempelvis en let mineralpudder eller en tinted dagcreme.

Fugt

Lad bare din facemist blive i tasken under flyveturen. En facemist vil nemlig (i modsætning til, hvad mange tror) udtørre huden ombord på flyveren. Fugt virker nemlig som en magnet, der tiltrækker anden fugt. Og fordi luften i flyet er så tør, er der ingen fugt til stede. Derfor vil du faktisk hive fugten ud af huden, hvis du facemister din hud ombord.

Derimod kan du med fordel have en ansigtsolie eller et serum med i tasken, og duppe en smule i ansigtet en gang i timen. Det vil sørge for at huden bevarer sin fugt undervejs. Hvis du skal flyve langt kan du også overveje at pakke en fugtende sheetmask eller eye patches med i tasken. Flyver du om natten bemærker ingen, at du sidder med en maske, og din hud vil takke dig.

Fyld på indefra

Husk at drikke rigeligt vand, og skru ned for indtagelsen af både kaffe og alkohol, da det også har en udtørrende effekt på huden.

KARMAMEJU
Muse cleansing balm 01
299 kr.

Efter flyveturen

Så snart du er ude af flyet igen, skal du sørge for at rense huden, helst med en cleansing balm eller rensemælk, der begge udtørrer mindre end en skummende rens. Og giv din hud masser af næring med en fugtende creme.