Undgå tør vinterhud med skønhedsredaktørens bedste tips

Costumes skønhedsredaktør, Marie Alkestrup, deler sine hudplejerutiner og gode råd til at holde huden smuk og velfugtet i den kolde vintertid

Som mange andre har jeg en kombineret hudtype, som kan fedte lidt om sommeren og føles mere tør om vinteren, når kulden bider i kinderne. I denne tid skal der derfor ekstra pleje til – og et par smarte tricks, som holder den udsatte ansigtshud godt beskyttet.

Oftest er det kun et par få simple justeringer, som gør den store forskel, og her får du mine bedste tips til at gøre dine hudplejerutiner vinterklar.

For det første skal der masser af fugt til – også indefra. Det blev jeg kun endnu mere opmærksom på efter en gratis hudanalyse i The Body Shop, som viste, at min hud var mere dehydreret, end jeg selv gik rundt og troede. Derfor husker jeg nu at drikke omkring to liter vand dagligt, og blev med The Body Shops hudekspert klogere på, hvor jeg kan skrue op for fugten i mine plejerutiner.

Mine vinterplejerutiner

Om morgenen undlader jeg et renseprodukt og vasker kun ansigtet med vand, så huden ikke udtørres unødigt. Et godt tip er desuden at vaske med koldt vand, fordi det opfrisker og giver en naturlig sammentrækning af porerne. Dernæst sørger jeg for at bruge flere forskellig lag pleje, der tilsammen fungerer som ét beskyttende og fugtbevarende værn mod kulden.

Om aftenen renser jeg af med en mild rensebalm og fugter huden med flere lag pleje og supplerer ofte med en natmaske, som kan få lov at arbejde, mens jeg sover.

Mild rensebalm

Om vinteren skifter jeg det skummende renseprodukt ud med en fugtende rensebalm for at undgå at udtørre huden unødigt. Den milde balm fjerner hvert eneste spor af snavs og makeup og efterlader huden silkeblød. Har du god tid, så brug et par minutter på at massere den godt ind i huden for et afslappende aftenritual.

Rensebalm Camomile Sumptuous Cleansing Butter, The Body Shop 145 kr.

Styrkende essence

Jeg har netop indført en essence som et ekstra trin i min vinterpleje. Denne bløde essence indeholder beskyttende fugtgivere og giver en dejligt opstrammende effekt, samtidigt med at den gør huden klar til at tage bedre mod næste lag pleje.

Essence Drops of Youth Essence-Lotion, The Body Shop 185 kr.

Nærende creme

I takt med at temperaturerne falder, skal der skrues op for fugtplejen og meget gerne den slags med fede ingredienser, som kan beskytte huden. Derfor bruger jeg en creme fra Oils of Life-serien, der som navnet afslører, er spækket med olie fra blandt andet hybenkerne, sortkommenfrø og kamelia.

Ansigtscreme Oils of Life Intensely Revitalising Cream, The Body Shop 265 kr.

God natmaske

Om vinteren sover jeg ofte med en natmaske for at holde tør hud og begyndende linjer nede. Denne lækre maske har en geleagtig konsistens og er proppet med fugt, som huden suger i sig, mens du sover. Næste morgen ser huden dejligt fugtmættet ud.

Natmaske Drops of Youth Bouncy Sleeping Mask, The Body Shop 245 kr.

Skånsom øjenpleje

Du må ikke glemme den fine hud om øjnene, og slet ikke om vinteren, da linjerne står mere frem, hvis huden er tør. Der skal derfor masser af fugt til, og jeg dupper løs morgen og aften med den nærende Oils of Life-øjencreme.

Øjencreme Oils of Life Intensely Revitalising Eye Cream-Gel, The Body Shop 245 kr.

Nænsom peeling

Det kan virke modstridende at bruge dybderensende produkter på den vintertørre hud, men skal din pleje have en chance for at trænge ordenligt ned i huden, skal huden helst renses fri af døde hudceller og ophobet skidt. Derfor bruger jeg ugentligt det smarte produkt Youth Liquid Peel, som eksfolierer uden brug af skrubekorn. Massér den tyndflydende peeling rundt i ansigtet, hvor huden vil føles renere og renere for hver bevægelse.

Peeling Youth Liquid Peel, The Body Shop 185 kr.

Luksuriøst fugtboost

Efter eksfoliering kombinerer jeg ofte med en plejende fugtmaske. Min favorit er masken British Rose Fresh Plumping Mask, som indeholder essens af roser og ægte rosenblade. Efter 10 minutter er min hud helt blød og har fået den dejligste fugtmættede glød.

Bonustip! Påfør masken med en pensel for at få den skønneste luksusfølelse hjemme på badeværelset.

Ansigtsmaske British Rose Fresh Plumping Mask, 150 kr.

Mirakuløs olie

Inden jeg går ud af døren, får kinderne altid et tyndt lag olie, som jeg først varmer op i håndfladerne og derefter dupper over ansigtshuden. Nogle gange har jeg også olien med på kontoret, så huden kan få et beskyttende lag, inden jeg begiver mig ud på cyklen i det kolde vintervejr.